Zobacz pełną wersję : Jak dzialaja wasze hamulce civic 94 3d
Nie wiem czy to tylko moja ma tak czy to urok CIVICA ale hamulec birze mi dopiero od polowy. Na przegladzie wszystko niby ok ale ich dzialanie przypomina mi malucha:)a nie nowe(no wmiare nowe) autko.Jak sie docisnie to oczywiscie staje ale ten mieki pedal mnie niepokoi.
Jak dzialaja wasze hamulce ???? czy wystarczy lekkowcisnac czy raczej do podlogi?????
Być może wystarczy dobrze odpowietrzyć...
Ja się nie wypowiadam na temat 5g bo nie mam, ale w 4 i 6g mam bardzo czułe. Choć kilka godzin walki było.
z tego wniosek ze powinny byc "nowoczesne" a nie jak malucha:)
Jak dzialaja wasze hamulce
Normalnie, hamuja ;) Ale ja ostatnio zmienialem plyn hamulcowy na Dot4 odpowietrzylem ladnie... U mnie w ogole hamulce sa dziwne... Bo tyl mi kiepsko hamuje, ale moze mi sie szczeki skonczyly... Ale pedal jest bardzo czuly...
wlasnie o ten pedal sie rozchodzi mo moje dzialaja tez nomalnie czyli zatrzymuja :) tylko dopiero jak do polowy wcisne jest reakcja i z tego wynika ze cos mi nie dziala . mysle ze sia zapowietrzone jednak ale pewnosci nie mam
oby tylko bo to samemu mozna zrobic (no teoetycznie) a ze nie czasem wspomaganie jakies bo takowe chyba ma:)
Bankowo nie wspomaganie, bo dużo z twojego samochodu by nie zostało.
Nie próbój, tylko uwierz. Bez wspomagania byś z większych prędkości lekko zwalniał...
Odpowietrz i będzie git.
Odpowietrz i będzie git.
I ja tak myślę... Najpierw odpowietrz jak należy (pamiętaj o kolejności!) i zobacz.
oby tylko nie pogorszyc:)) ale to nie jakies czary mary i sobie dam rade.
hmmmmm tylko czy bez kanalu sie da ???/
jak cos to do mechanika sie wybiore nie powinien mnie skasowac zabardzo .
a wy sami odpowietrzaliscie ????? jak z dojsciem???
1. Bez kanału się da
2. Z dojściem bez problemowo
3. Robiłem z kumplem - potrzebne są 2 osoby.
no to bede walczyl oby skutecznie:))