Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : GAZ w Hondzie Civic 1.4; 1999 r., D14Z4. Czy warto?

ps182
27-06-09, 21:24
Witam

Zastanawiam się nad zamontowaniem instalacji gazowej do mojej hondy civic 1.4 z 1999 r., silnik D14Z4.
Nie zdecydowałem się do tej pory ponieważ spotkałem się z opiniami że te silniki bardzo źle współpracują z instalacjami gazowymi.
jeśli zakładać to jaką instalacje?

Będę wdzięczny za opinie i pomoc.

rafalb33
28-06-09, 10:22
Chyba zabardzo nie uzyles opcji szukaj. Takich tematów bylo .... DUZO.
Minimum wysilku i znajdziesz odpowiedz.

Krolik
24-07-09, 16:06
Ja mam ten silnik z sekwencją gazu LandiRenzo. Niestety, taki już kupiłem, także Ciężko mi powiedzieć co sie zmieniło. Auto napewno jest ekonomiczniejsze (8,6l/100km). Hm. Poza tym, na pewno brakuje mu dynamicznosci. Często straszanie zamula, zwłaszcza przy wkrecaniu się na wysokich obrotach, tj gwałtowne ruszenie czy coś takiego.

rafalb33
24-07-09, 23:57
Ja mam ten silnik z sekwencją gazu LandiRenzo. Niestety, taki już kupiłem, także Ciężko mi powiedzieć co sie zmieniło. Auto napewno jest ekonomiczniejsze (8,6l/100km). Hm. Poza tym, na pewno brakuje mu dynamicznosci. Często straszanie zamula, zwłaszcza przy wkrecaniu się na wysokich obrotach, tj gwałtowne ruszenie czy coś takiego.

Sekwencja sama sie nie ustawi. Jedz na kalibracje do kogos, kto ma jakies pojecie i uwierz mi, ze nie bedziesz w stanie odczuc jakiejkolwiek roznicy na tej instalacji

ps182
28-07-09, 21:49
Rafalb, Krolik wielkie dzieki za odpowiedzi.

Rafalb, szczerze mówiąc to przed napisaniem posta skorzystalem z opcji 'szukaj'. Zauwazylem ze czesto poslugujecie sie oznaczeniami silnika wiec wpisalem D14Z4 i zawęzilem wyszukiwanie do 'instalacje LPG'.

Drąże ten temat bo slyszalem bardzo duzo negatywnych opinii o gazie w civicach, np. że 8 zaworowe mozna zagazowqac ale 16 zaworowe juz to zle znoszą; ze jak mam plastikowy kolektor to tylko sekwencja itp. Tyle tylko ze chyba zaden z tych 'odradzających' sam nie mial instalacji gazowej.

Z tego co wyczytalem w twoich wczesniejszych postach to domyslam sie ze polecilbys mi instalacje landi renzo z wtryskiwaczami matrix lub magic jet lub keichin a odradzalbys staga i wtryskiwacze valtek?

musze jeszcze znaleźć jakiś dobry warsztat. czytalem tu jakies pozytywne opinie o 'energy gaz Polska'.
Jeśli mozesz/mozecie polecic mi jakis dobry warsztat w wawie to bede wdzieczny.

KROLIk, dzieki za odpisanie. Bardzo zalezalo mi na opinii osoby mającej dokladnie taki sam model civica jak mój.

rafalb33
29-07-09, 12:10
Stag jest ok ale nie na valtekach czy tym podobnych wtryskach. Jak dla mnie min, zeby to działało jak nalezy to magic jet

ps182
31-07-09, 09:05
dzwonilem do gas energy. Proponują instalację BRC za 2900.
Dodatkowo mozliwość założenia lubryfikatora zaworów (jeśli dobrze zapamiętałem) za 300. Nie bardzo wiem co to jest i czy warto?
Jesli byloby to mozliwe to chcialbym miec wlew gazu pod klapką wlewu benzyny. Osoba z którą rozmawialem nie byla pewna czy się uda. jesli tak to dodatkowe 150 zł. Gdzie macie wlew gazu?

artek0903
31-07-09, 11:27
dodatkowe 150 zł

troche drogo sobie licza za taka usluge, jesli jestes z wawy sprobuj jeszcze tutaj http://www.migaz-s.com.pl/ chlopaki naprawde znaja sie na rzeczy

rafalb33
31-07-09, 14:36
Dobry warsztat i maja hamownie. Wg mnie warto. Nie szukaj na sile oszczednosci.

ps182
12-09-09, 14:02
Pare tygodni temu założyłem instalacje w energy gaz.
Jak dotąd jestem zadowolony - nie zauważyłem spadku mocy samochodu; jeździ sie jak na benzynie za to różnice zauważam przy płaceniu po tankowaniu:) W przyszłym tygodniu jade na regulacje zaworów po pierwszym tysiącu kilometrów.

Artek dzieki za namiary na warsztat

jozek_marek
24-01-10, 11:11
Ja mam ten silnik z sekwencją gazu LandiRenzo. Niestety, taki już kupiłem, także Ciężko mi powiedzieć co sie zmieniło. Auto napewno jest ekonomiczniejsze (8,6l/100km). Hm. Poza tym, na pewno brakuje mu dynamicznosci. Często straszanie zamula, zwłaszcza przy wkrecaniu się na wysokich obrotach, tj gwałtowne ruszenie czy coś takiego.kolego, wyrelulowałeś juz lpg?? też mam ten silnik, sekwencję ale u mnie spalanie jest ok 13litrów lpg. ale różnicy w jezdzie benzyna/lpg nie odczuwam.