PDA

Zobacz pełną wersję : immobiliser

BeatleJohn
26-06-09, 17:46
Zgubiłem jedyny kluczyk od samochodu z immobiliserem.Podzwoniłem po fachowcach,ale słyszę tylko,że mechaniczne dorobienie jak najbardziej natomiast nie dorobią kluczyka z immobiliserem (który zginął).
Pytanie:chcąc zmienić stacyjkę co muszę dokupić?Czy musze zmienić komputer?

Sorki-pewnie było na forum,ale mam teraz naprawdę duży problem.Samochód został na parkingu przed pracą i jeśli stróż nawali to mogę pożegnać się z alusami lub nawet całym wozem............................................. ...............

smsh
26-06-09, 20:36
Wydaje mi się, że immo można wyłączyć, to takie rozwiązanie na szybko, żeby wrócić samochodem w bezpieczne miejsce. Jeżeli nie samemu to można jakiegoś elektryka podwieźć.

Edit:
Później ewentualnie coś takiego:
http://allegro.pl/item650271100_honda_civic_5d_96_01komp_immobiliser _stacyjka.html
Nie wiem niestety czy wymiana komputera jest konieczna, wydaje mi się, że tak.

BeatleJohn
26-06-09, 21:23
Cóż z tego,że wyłączę immo,jak nie mam czym odpalić-nie mam ani jednego kluczyka.Wymianę planuję na parkingu przed pracą i chce wiedzieć,co muszę mieć......

smsh
26-06-09, 22:01
Bez immo to "na siłę" da sie odpalić. (rozkręcenie stacyjki). Chodziło mi o to, żebyś mógł zabrać auto w bezpieczniejsze miejsce. I tak stacyjka będzie do wymiany.

soldi
27-06-09, 11:15
a jak "na siłę" podasz do komputera kod z immo?

teoretycznie potrzebujesz kluczyk, stacyjke, komputer

BeatleJohn
28-06-09, 16:28
Ale jak?Oświecicie mnie?

RICHARD
28-06-09, 16:45
możesz sprawdzić czy uda ci sie odpalić go kluczykiem z innego civica jesli tak to mozesz skopiować kogoś klucz jeśli ci pozwoli nie wiem czy to pomoże ale warto sprawdzic

BeatleJohn
28-06-09, 18:25
Nie da się-już sprawdzałem........

Honda i Toyota to auta trudne w takich sprawach.......

Chipsy2
28-06-09, 18:26
Marzyciele. To było by zbyt proste żeby wpakować kluczyk z innego cifa do stacyjki i poszło. Najlepiej byłoby podjechać z drugą stacyjką kompem i kluczykiem. Wtedy podłączasz drugi sprzęt w miejsce tego co miałeś i tyle. Oczywiście wiadomo że komp wypadałoby żeby był z takiego silnika jak twój. No i oczywiście komp z immo i kluczyk z jednego kompletu.