Zobacz pełną wersję : Skrzywienie na kole! Pytanie
Witam! mam do kupienie Civica V gen Cupe d16z9, znam całą historie auta od 38tyś piebiegu.
Auto rok temu miało przygode. Było uderzone w prawy przód.
Zostało wymienione wzmocnienie czołowe o ile to to ( moment konstrukcji od przednich amorów w strone przodu) i wszytko ładnie i żetelnie poskładane. Jednak na prawym kole pozostało skrzywienie 0,92 stopnia.
Koła zostały tak ustawione żeby nie cieło opon. Ale teraz pytanie, czy ten niecały jedne stopien to duzo? moze by to wyregulować wachaczami regulowanymi?
Dzieki za pomoc ;)
Pozdro
Ktos poprostu spierdzielil robote, a jezeli mowisz o tym ze byl wymieniany przod od maorkow, tzn ze podluznice byly ruszane - OK mogly byc, ale mogli sie postarac chlopaki :) Jezeli nie scina opon i zbierznosc masz ok to olej to. Aha nie doczytalem - ja bym nie kupowal, jeeli byla tak bita, nie mowie z samochod to musi odrazu byc bezwypadkowy, ale jak juz jest robiony to z jajem a nie na odpier*** po to zeby tylko sprzedac. Odpusc temat. Teraz beda chlopaki Ci pisac ze nie ma juz 5 genow bezwypadkowych i z oryginalnymi przebiegami haha. Sa, tylko trzeba poszukac.
ok, dzieki za rade ;) ale nadal ciezko mnie odciągnąc od tego auta :D bo stan jest wysmienity, no oprucz tego skrzywienia niecałego stopnia hehe ( a moze to kluczowa sprawa i samochód zjeb*** jest przez to. sam juz nie wiem) Rozmawiałem z chłopakami co to robili, móli ze auto byo usztywnione i zabezpieczone podczas operacji wymiany tego przodu, ale czy odpowiednio to nie wiem. Wcześniej auto było bezwypadkowe, ma przebieg 118tyś naprawde realny.
Moze niech sie ktoś jeszcze wypowie :)
Pzdr!
vnv_nation
26-06-09, 22:28
bierz!
jak pojedziesz jakiekolwiek auto ogladac to skad masz pewnosc ze jest ono naprawde w 100% sprawne i proste? idealu nie znajdziesz..
zreszta jakby ci ktos nie powiedzial ze to kolo ma jakies lekkie skrzywienie to bys bral i nie kombinowal jezdzil i sie niczym nie martwil... watpie ze to moze miec jakis wplyw na jazde itd jak bylo dobrze zrobione
hehe Dzieki ;) auto zewnetrznie jest w takim stanie ze boje sie ze ktoś je sprzątnie :D N iedługo wrzuce jakies foty to lookniecie ją.
wiec 1:1 (nie brać : brać)
ale zastanawia mnie czy te lekkie skrzywienie 0.92 to duzo czy mało? :]
Czekam na wypowiedzi reszty,
Pzdr!
tak jak napisał kolega wyżej
tu masz tą świadomość że ci powiedzieli co w aucie było nie tak .. co zostało zrobione .. a co zostało trochę nie tak
jak będziesz szukał to w 95 % i tak ci powiedzą że auto bezwypadkowe a tam to małe malowanie to tylko RDZA była :D a w rzeczywistości mógł być walony jeszcze gorzej ... zrobiony przez magika że już jest BEZWYPADKOWY :) i póki byś się nie dowiedzial to i pewnie takim by ci się dobrze jeździło (no chyba że byłby bardzo przestawiony :)
jak auto jest zadbane .. i ogolnie reszta w porządku ... to czemu nie brać skoro przynajmniej wiesz co masz nie tak
jedynie co poczekaj i się moze dowiedz to z tym niecałym stopniem :) bo mi np to niewiele mówi i nie mam zielonego pojęcia czy to dużo czy mało czy nieodczuwalne to będzie czy np auto będzie bardzo na drodze wariować :) .. niech ktoś się wypowie co ma konkret na to moze ?
Takie przechylenie koła jest w ogole nie odczowalne w jeździe. Spokojnie to wyregulujesz wahaczami regulowanymi do obniżanego zawieszenia:) Ja bym brał jeżeli wszystko jest dobrze sprawdzone! Udanego zakupu
idealu nie znajdziesz.. prosze Cie...nie mow ze wszytkie hondy na rynku sa krzywe!
jak bylo dobrze zrobione gdyby bylo naprawde dobrze kolo nie mialoby pochyłu.
Jezeli cena dobra a stan reszty jak pisales OK i nie przeszkadza to w jezdzie, albo olejesz to - to bierz :)
prosze Cie...nie mow ze wszytkie hondy na rynku sa krzywe!
Masz racje jeszcze rok temu była to 14stoletnia coupe z orginalnym przbiegiem. Teraz został tylko przebieg.
Wiec i ja twierdze ze sa. Ale kazdy teraz chce ukryć wady auta i sprzedać jak najdrożej. NIe obchodzi nikogo, ze naraża kupującego na kolejne koszty:]
A tak w ogóle, to Dzieki wam! fajnie ze mi pomagacie i ze moge na was liczyć :P hehehe
jakoś pod pod koniec tygodnia moze bede ją miał dla siebie na cały dzień, wiec sprawdze co i jak, moze zajze tez do jakiegoś warsztatu co by specu rzucił okiem :) poleciacie coś, kogoś?
Pozdro
Gościu Hanki niechce oddac :]
Więc rozglądam sie za inną kobietą z pod znaku H.
TEMAT DO ZAMKNIĘCIA