Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Big Problem ??

jasonn5
26-06-09, 13:47
W mojej civic 1.4 zostal zalozony gaz (sekwencja) zrobione bylo 350 km na gazie. wszystko bylo ok do pewnego momętu kiedy to przykrecilem hanie na najwyzsze obroty i po przejechaniu jeszcze potem kilometra normalna jazda zaczelo mi szarpac wrzucilem na benzyne i samochód calkiem osłabł. chodzily tylko dwa tłoki. samochód postał 2 dni i problem znikł do dzisiaj kiedy to znów podkrecilem hanie na wyokie obroty i problem sie powturzyl. gdzie szukac problemu swiece zalozylem nowe kable są raczej ok. nie ma wybuchu na 1 i 4 tłoku ;/ sprawdzalem kopułke i palec sa dosc mocno zluzyte ale po wyczyszczeniu mysle ze jeszcze na chwile beda. problem na LPG i PB taki sam.

rafalb33
26-06-09, 18:57
No to skoro sa mocno zuzyte to chyba sie wymienia??
Potem bedzie placz jakie to lpg jest zle i ze sie silnik popsul. Troche zdrowego rozsadku... Skoro masz na PB tez ten problem, to myslisz, ze co roziwaze problem:confused:

mc47
27-06-09, 08:53
taki lekki OT
z tego co ja wyczytalem na forum to kręcenia auta na gazie do końca lub wysoko jest BEE :)

misiek1
27-06-09, 09:08
taki lekki OT
z tego co ja wyczytalem na forum to kręcenia auta na gazie do końca lub wysoko jest BEE :)

Sam kolego jesteś BEE:) wszystko zależy od instalacji gazowej i odpowiedniej regulacji, jeśli ktoś jeździ na lpg i nie zagląda czasami pod maskę to wtedy może się okazać, że silnik zrobi BEE:p

mc47
27-06-09, 10:33
Sam kolego jesteś BEE:) wszystko zależy od instalacji gazowej i odpowiedniej regulacji, jeśli ktoś jeździ na lpg i nie zagląda czasami pod maskę to wtedy może się okazać, że silnik zrobi BEE:p

ale nie nie :P ja w zasadzie codziennie sobie zaglądam pod maskę :D ... po prostu czytałem ze na gazie nie powinno się kręcić do końca :) czemu to już nie pamiętam moze ktoś wie to niech się wypowie ... ja tylko przytaczam to co wyczytałem :)

rafalb33
27-06-09, 20:51
Jak bedzie uboga mieszanka to jest be. Jak jestes pewien co do ustawienia instalacji i, ze do samego konca jest dobrze podlane to mozna krecic.