Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Szkło do 5D

djspec
24-06-09, 18:45
Witam mam pytanko czy można dostać same szkło do lampy przedniej do 5D?? bo to ktore jest już zrobiło sie zólte a nie chce wymieniac całej lampy. I dlatego moje pytanko czy jest mozliwośćczy ktoś taką ma i jaka cena. czy moze bardziej opłacalne kupic lampe cała.

CIVIC 5D 2000 rok

crash
24-06-09, 19:52
nie ma samych szkiel, wiem ze kiedys ktos probowal polerowac to szklo ale z jakim efektem to juz nie pamietam, chyba pozostaje Ci zakup nowych lamp albo oryginalnych albo np firmy depo

MikeFoto
24-06-09, 20:06
Witam mam pytanko czy można dostać same szkło do lampy przedniej do 5D?? bo to ktore jest już zrobiło sie zólte a nie chce wymieniac całej lampy. I dlatego moje pytanko czy jest mozliwośćczy ktoś taką ma i jaka cena. czy moze bardziej opłacalne kupic lampe cała.

CIVIC 5D 2000 rok

Jeśli chodzi i przednią szybkę reflektora - tą z plastyku to możesz ją z powodzeniem nieco spolerować - kliknij poniżej na moją hankę a zobaczysz efekty. Możesz także spróbować rozebrać lampę - należy ją podgrzać opalarką lub w piekarniku (jak to robić zerknij do postu o lampach soczewkowych) i rozkleić. Wtedy możesz ewentualnie wyczyścić środek. Ja bym zaczął właśnie od takiej operacji. Jak nie wyjdzie - kupisz depo (ok 180zl / nówka).

czara
25-06-09, 07:45
polerowanie lamp a raczej plastikowej osłony na lampy w 5D wychodzi naprawdę nieźle, trzeba tylko uważać żeby za bardzo nie rozpędzić polerki bo sie przepali plastik ale po za tym papierek wodny pasta polerska i wychodzi całkiem nieźle.

Djadi
25-06-09, 10:49
ale po za tym papierek wodny pasta polerska i wychodzi całkiem nieźle.

Z tym papierem to bym uważał bo jedna spróbowałem polerować i dupa :mad: jeszcze gorzej wygląda a jak z boku patrzysz to normalnie szarość taka widać

czara
25-06-09, 11:07
może źle dobrałeś papier ja polerowałem obie i wyszło jak nówki, papier wodny (+ dużo wody) 1500, później 2000 - i na koniec 2500. następnie pasta, polerka i nie ma szans ze wyjdzie mat.:D Miałem tak dobite lampy a na dodatek na jednej był wylany jakiś chyba kwas bo było az wżarte i wszystko ładnie zeszło ogólnie może 2 godz roboty.

MikeFoto
25-06-09, 12:02
może źle dobrałeś papier ja polerowałem obie i wyszło jak nówki, papier wodny (+ dużo wody) 1500, później 2000 - i na koniec 2500. następnie pasta, polerka i nie ma szans ze wyjdzie mat.:D Miałem tak dobite lampy a na dodatek na jednej był wylany jakiś chyba kwas bo było az wżarte i wszystko ładnie zeszło ogólnie może 2 godz roboty.

Dokładnie. Tylko najdrobniejszy wodny papier. Ja kilka miesięcy temu polerowałem szybkę ręcznie pastą polerską Farecla. Pasta na szmatkę, trochę wody i polerowałem aż było śliskie, potem dokładałem pasty i znów polerowałem - proces powtarzany kilkukrotnie aż do uzyskania dobrego efektu......oj ręka bolała :).

Przed:
http://img394.imageshack.us/img394/9831/dsci0231hv7.jpg

Po:
http://img394.imageshack.us/img394/5358/dsci0233my2.jpg

djspec
25-06-09, 17:08
a to mowicie ze zejdzie dzieki temu ten nalot?

bo troszke słabiej przez to lampa świeci. a kupowac nowej nie chce.

MikeFoto
25-06-09, 20:10
a to mowicie ze zejdzie dzieki temu ten nalot?

bo troszke słabiej przez to lampa świeci. a kupowac nowej nie chce.

Jeśli nalot jest na zewnątrz - zejdzie. Jeśli nalot na reflektorze jest "wypalony" od środka - to musisz rozklejać. Z tym, że zacznij od najłatwiejszej opcji :) - wrzuć zdjęcie obejrzymy.

czara
26-06-09, 07:44
nalot powinien zejść mowie Ci ja miałem coś żrącego wylane na klosz i po zabiegu ślad nawet nie został a były żółte wżery :D