Zobacz pełną wersję : Szkło do 5D
Witam mam pytanko czy można dostać same szkło do lampy przedniej do 5D?? bo to ktore jest już zrobiło sie zólte a nie chce wymieniac całej lampy. I dlatego moje pytanko czy jest mozliwośćczy ktoś taką ma i jaka cena. czy moze bardziej opłacalne kupic lampe cała.
CIVIC 5D 2000 rok
nie ma samych szkiel, wiem ze kiedys ktos probowal polerowac to szklo ale z jakim efektem to juz nie pamietam, chyba pozostaje Ci zakup nowych lamp albo oryginalnych albo np firmy depo
Witam mam pytanko czy można dostać same szkło do lampy przedniej do 5D?? bo to ktore jest już zrobiło sie zólte a nie chce wymieniac całej lampy. I dlatego moje pytanko czy jest mozliwośćczy ktoś taką ma i jaka cena. czy moze bardziej opłacalne kupic lampe cała.
CIVIC 5D 2000 rok
Jeśli chodzi i przednią szybkę reflektora - tą z plastyku to możesz ją z powodzeniem nieco spolerować - kliknij poniżej na moją hankę a zobaczysz efekty. Możesz także spróbować rozebrać lampę - należy ją podgrzać opalarką lub w piekarniku (jak to robić zerknij do postu o lampach soczewkowych) i rozkleić. Wtedy możesz ewentualnie wyczyścić środek. Ja bym zaczął właśnie od takiej operacji. Jak nie wyjdzie - kupisz depo (ok 180zl / nówka).
polerowanie lamp a raczej plastikowej osłony na lampy w 5D wychodzi naprawdę nieźle, trzeba tylko uważać żeby za bardzo nie rozpędzić polerki bo sie przepali plastik ale po za tym papierek wodny pasta polerska i wychodzi całkiem nieźle.
ale po za tym papierek wodny pasta polerska i wychodzi całkiem nieźle.
Z tym papierem to bym uważał bo jedna spróbowałem polerować i dupa :mad: jeszcze gorzej wygląda a jak z boku patrzysz to normalnie szarość taka widać
może źle dobrałeś papier ja polerowałem obie i wyszło jak nówki, papier wodny (+ dużo wody) 1500, później 2000 - i na koniec 2500. następnie pasta, polerka i nie ma szans ze wyjdzie mat.:D Miałem tak dobite lampy a na dodatek na jednej był wylany jakiś chyba kwas bo było az wżarte i wszystko ładnie zeszło ogólnie może 2 godz roboty.
może źle dobrałeś papier ja polerowałem obie i wyszło jak nówki, papier wodny (+ dużo wody) 1500, później 2000 - i na koniec 2500. następnie pasta, polerka i nie ma szans ze wyjdzie mat.:D Miałem tak dobite lampy a na dodatek na jednej był wylany jakiś chyba kwas bo było az wżarte i wszystko ładnie zeszło ogólnie może 2 godz roboty.
Dokładnie. Tylko najdrobniejszy wodny papier. Ja kilka miesięcy temu polerowałem szybkę ręcznie pastą polerską Farecla. Pasta na szmatkę, trochę wody i polerowałem aż było śliskie, potem dokładałem pasty i znów polerowałem - proces powtarzany kilkukrotnie aż do uzyskania dobrego efektu......oj ręka bolała :).
Przed:
http://img394.imageshack.us/img394/9831/dsci0231hv7.jpg
Po:
http://img394.imageshack.us/img394/5358/dsci0233my2.jpg
a to mowicie ze zejdzie dzieki temu ten nalot?
bo troszke słabiej przez to lampa świeci. a kupowac nowej nie chce.
a to mowicie ze zejdzie dzieki temu ten nalot?
bo troszke słabiej przez to lampa świeci. a kupowac nowej nie chce.
Jeśli nalot jest na zewnątrz - zejdzie. Jeśli nalot na reflektorze jest "wypalony" od środka - to musisz rozklejać. Z tym, że zacznij od najłatwiejszej opcji :) - wrzuć zdjęcie obejrzymy.
nalot powinien zejść mowie Ci ja miałem coś żrącego wylane na klosz i po zabiegu ślad nawet nie został a były żółte wżery :D