Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Elektryczne szyby

trax
24-06-09, 14:10
Witam. Mam Civic Vi 3d 98r. ej9

Posiadam tam ręcznie otwierane szyby.
Czy istnieje możliwość przemontowania układów i tapicerki z Civic z elek szybami do mojej bez elek szyb tak by to wszystko ładnie działało i było przyjemne w montażu.

Czy trudno jest wogóle to zamontować i ile mniej-więcej może to kosztować. :confused:

Zastanwiałem się tez nad założeniem podnośników innej firmy ale nie wiem czy warto bo niby tańsze ale co z montażem.

Pozdro. :D

MikeFoto
24-06-09, 15:15
Witam. Mam Civic Vi 3d 98r. ej9

Także cie witam. Ale na poczatek to bys mógł się przywitać w odpowiednim dziale, a nie rejestrować się i walić od razu posta. Toż to nie przystoi :P

Posiadam tam ręcznie otwierane szyby.
Czy istnieje możliwość przemontowania układów i tapicerki z Civic z elek szybami do mojej bez elek szyb tak by to wszystko ładnie działało i było przyjemne w montażu.

Istnieje taka możliwość. Potrzebujesz kompletny zestaw na który składają się:
- podnośniki eletryczne,
- centralka sterująca
- wiazki kabli
- boczki drzwi wraz z przełącznikami

Jak się postarasz będzie działało jakby było tam montowane w fabryce.

Czy trudno jest wogóle to zamontować i ile mniej-więcej może to kosztować. :confused:

Trudność jest wprost proporcjonalna do kwadratu twoich chęci i zdolności manualnych. Koszt natomiast przeróżny. Szukaj na allegro lub w dziale Giełda albo jeszcze daj ogłoszenie w dziale kupię. Napewno się dogadasz. Mysle ze koszt wszytskich potrzebnych elementów powinien wynieść koło 300-400zl.

Zastanwiałem się tez nad założeniem podnośników innej firmy ale nie wiem czy warto bo niby tańsze ale co z montażem.

Pozdro. :D

Ooooj nie warto. Lepiej dopłacić a mieć oryginały. Niema najmniejszego sensu kopowania chińszczyzny - bo wlasnie z tego kraju pochodzą "uniwersalne " podnośniki. Co honda to honda.

trax
24-06-09, 19:55
Ok. Dzięki za szybką i wyczerpującą odp.

A jeśli chodziło by o kwestię centralnego zamka i jakiegos tam alarmu ?? Wogóle u mnie jest coś tak porobione z tymi zamkami że jak siępróbuje zamknąć od środka to trzeba się nieźle namęczyć a i nieraz się zatnie.

Słyszałem że nawet lepiej kupić zamieniki z tymi siłownikami, bo nie dość że lepsze to i więcej potrafią, ładnie wspólgrają z alarmami i przedewszystkim są o wiele tańsze

PS: Tak pytam odnośnie tych wszystkich urządzen bo moje auto ma wszystko oprocz tych elektrycznych bajerów