Zobacz pełną wersję : Kolektor Skunk2 skracanie rady??
Mam kolektor skunk2 do H22 nieszczęśnik ma silniczek krokowy z tyłu montowany i w V genie braknie na niego miejsca niestety. Czy ma ktoś jakieś doświadczenia z cięciem i spawaniem kolektora dolotowego?? chce zdjąć jakieś 5 cm z niego. Może ktoś w wawce już robił taką operacje??
a nie lepiej przebic sie przez sciane grodziowa?
Troszke to drastyczne. A krótsza droga dolotu powietrza powinna poprawić reakcje na pedał gazu.
Ja mam fajne namiary na typka co spawa alu . po tanioscie , Sa okiej wykonuja dlamnie pewna robotke co wymaga naprawde duzo, zaawansowania. Ale juz moge Ich polecic.. info na PW
skunk to odlew, a nie alu. A po drugie nie bez potrzeby kanały mają akurat taką długość.
no waśnie to te moje zmartwienie. Jest ta myślę żeby przemłotkować trochę ścianę grodziową do środka tak żeby z 5 cm poszła i silniczek krokowy wszedł.
OMG :eek: kupować kolektor skunka by go potem skracać. Takie rzeczy tylko na wschód od Odry mogą mieć miejsce.:o
bo te cholerne V geny coś za mało miejsca mają pod maską. Wsadzasz 2.2 litra i już brakuje miejsca. i też było by spoko gdyby ten krokowiec nie był z tyłu tylko z przodu kolektora tak jak ma to seria.
Gruby ogarniaj Diaksa na sobote bedziem ciac :cool:
i taśme klejącą to sie złoży odrazu :) może wezme młotem na*******e troszke i będzie po problemie.
Co to w ogole za pomysl? :D Kupowac kolektor za ciezka kase i go skracac o 5cm :D
skrocenie kanalow pomoze wyzszek partii obrotow, pogarszajac dolna, konstrukcja skunka to taka konstrukcja kolektora dla lekko 'liznietych' silnikow
Ogólnie do silnika czekają wałki skunka pod turbo kółka regulowane i zestaw turbo więc i tak jeszcze rzeźbienia będzie.
pchaj sciane grodziowa, w zadnym wypadku kolektora :P
może sprzedać skunka i victorXa kupić ?
Właśnie i tak już mam narobione pod maską więc można i tą ściane troszke zdemolować. Jak już się łape ucieło to i to nie zaszkodzi.
Ja bym osobiście wolał wyciąć i pospawać ścianę niż kolektor, mimo tego że więcej roboty z tym będzie. Spartolisz ścianę to kupisz nową za parę zeta a skunksa jak spartolisz to jesteś ok. kafla w plecy...
Podobno kolektor z ATR daje podobne przyrosty jak Skunk2, ale spokojnie pasuje do Civica 5gen. Jak już kupie i będę miał w domu to porównam z seryjnym z H22A, to będzie wiadomo na 100%.
przy kolektorze z atr krokowy tez zwadza z tyłu wiec lipa
przy kolektorze z atr krokowy tez zwadza z tyłu wiec lipa
Masz może jakieś zdjęcie jak to wygląda? Wadzi o ściane grodziową czy o osprzęt?