Zobacz pełną wersję : Civic Coupe VI gen- SWAP k20a2
Witam tak jak w temacie moje pytanie- kto ewentualnie jaka firma podjęła by się SWAPu do Coupe VI gen silniczka k20a2??
Czekam na odpowiedź ponieważ rozważam pewien pomysł ;-)
Pozdro!
Ps. ewentualne oferty prosze przesyłać także na PW
chodzi o to że może być dużo rzeźby , nie wiem jak sprawa wygląda z dopasowaniem skrzyni , lewarka a do tej pory nie spotkałem takiego projektu więc potrzebuje pomocy fachowców i namiary na nich
Jest duzo firm, ktore by sie napewno podjelo takiego swapa. Do tej listy dołaczyłbym napewno
www.promotormocy.pl
Najlepiej zadzwonic/napisac maila, pogadac przeliczyc koszty napewno kazda firma powinna Ci zrobic wycene wstepna i na tej podstawie powinienes byc madrzejszy
dzięki za info zaraz jutro do nich dzwonie :-)
ssg, zrobili swap na k20 np u Gaseba w VIg wiec maja doswiadczenie.
Edytowalem :)
i nikt poza ssg nie swapowal k20? ;]
nie tylko u Gaseba z tego co pamietam, ale ok. Tylko radzilbym sie dowiedziec jeszcze o terminy wykonania takiego swapa. Powiem tak - jak do mr2 Matiego http://www.racingforum.pl/K20-RWD-z-teamu-BHW-t66033.html (Mati nie obrazisz sie, ze wkleilem??) dalo rade wsadzic k20 to jaki problem bedzie to zrobic w 6 gen coupe?? Wiec podniecanie sie, ze ktos to zrobil juz w civicu jest niczym wielkim
Znam takiego jednego tuningowca - samouka, który by to profi ogarnął bez żadnych problemów heh
Przy tym swapie i tak najwięcej problemów będzie z elektryką.
Tylko trzeba pamiętać o kosztach swapa mocowań półosi zestawów do mocowania drążka biegów itp itd Bo niby k20 można tanio kupić tylko zabawa zaczyna się dalej z kosztami części plus robocizna. Chyba 90-95% osób planujących swap na k20 odpuszcza jak okazuje się ze silnik to nie najdroższy wydatek przy takiej operacji :)
ja akurat waham się pomiedzy zakupem WRX MY'05 a zrobieniem VI gen k20 JRSC - i ta druga opcja mimo kosztów wydaje mi się bardziej racjonalna ;-)
wrx to pomyłka...
swap na k20 tani nie jest. wal do ssg - swapow na K zrobili co najmniej 5.
STI prodrive :) lepsze ale koszta nie te oprócz kupna jeszcze utrzymanie gra role.
po za tym chyba większa zabawa civiciem ze względu na jego zewnętrzną skromność :-) Kupno Type-R to nie to- klasyczna buda VI gen to ostatnia z dobrych lat Hondy do tego cudnie wyglądająca w wersji USDM ;-) Narazie porónuję oferty posczególnych firm a potem zapadnie decyzja o wybraniu którejś z nich- a więc dzięki wielkie za pomoc :-)