PDA

Zobacz pełną wersję : urwana śruba głowicy - czy da sie jeździć ?

jaj0ne
23-06-09, 22:09
Witam

mam wyremontowaną glowice z Z2 kompletnie wszystko zrobione łącznie zdocieraniem itd

a problem w tym że podczas przykrecania jednej z 3 śrub przy skrajnym cylindrze przedobrzyłem i urwałem ją (złamała sie ) poniżej bloku głowicy i teraz pytanie

- czy da sie na tym jezdzić czy KONIECZNA jest wymiana - dodam że została podniesiona kompresja - i czy kompresja nie będzie mi uciekać prze to miejsce.Czy nie naprawianie tego może spowodować w przedziale czasowym kilku tygodni jakieś powazne trwałe zniszczenia ?

- czy kosztowna jest naprawa , i czy pierwszy lepszy mechanik jest to wstanie ogarnąć ?

http://img269.imageshack.us/img269/4056/glowica1.jpg

BARTAS998
23-06-09, 22:14
Mysle ze do ogarniecia, to jest chyba szpilka i jezeli nie sa one wklejane na taki niebieski klej to da rade wykrecic. Ja mam wizje taka zeby wziac cienkie wiertlo wbic sie w ta szpilke, wkrecic jakis blachowkret i probowac, moze wyjdzie chyba ze nie ma tam dojscia. Moznaby tez to rozwiercic, chociaz ...

Pati
23-06-09, 22:46
1. piszesz o śrubie która przykręca głowicę do bloku?
2. pękła 'w głowicy' czy 'w bloku'?
3. da się wykręcić - od tego są specjalne końcówki do wykręcania. pogadaj z mechanikiem jakims i zaprowadz do niego samochod. nie jest drogo, pod warunkiem, ze sam przygotujesz silnik do wykręcenia tej złamanej śruby i samochod tam zaholujesz, a potem sam złożysz silnik.

jaj0ne
23-06-09, 23:26
1 nie mówie o śrubie mocujacej klawiaturę do głowicy
2 pękła w głowicy ok 0,5 cm od krawędzi
3 głowice mam luzem więc nie bedzie problemu

Pati
24-06-09, 22:30
kup w obi zestaw do wykręcania śrub i zrób to w domu. te sruby łatwo pękają - sam połamałem kilka...

jaj0ne
25-06-09, 11:31
sprubujemy to ogarnąć ale moze być ciecko bo sie zerwało niesymetrycznie i wiertło może uciekać w strone bloku

kluczykpl
26-06-09, 00:33
napunktuj sobie to , kup wiertlo z prowadzeniem i do tego wykretak. Wiertlo 4-5 mm .