Zobacz pełną wersję : Fotele 3d Vgen Jakie pasują oprócz seryjnych
Mateusz999
23-06-09, 17:50
Takie pytanie jakie fotele pasują do hb Vgen oprócz seryjnych mam ładne seryjne ale szyny w rozsypce. nie chce się bawić w przekładanie szyn z oryginalnych do innych po prostu chce kupić fotele i je przykręcić. I tu pytanei z jakich modeli i roczników pasują fotele do w.w modelu:confused:
prelude IV, crx II, bez tragiczniejszych przeróbek.
na siłe to nawet od zuka wsadzisz
szczypior88
23-06-09, 18:13
jakies przeróbki trzeba robic? na czym one polegają?
-=GrZeSiEk=-
23-06-09, 21:57
a jak jest z wysokosci nie siedzi sie wyzej na tych siedzeniach
fotele z preludy IV gen były opisywane na forum , w porównaniu do foteli z 5 gen rewelacja, przeróbki rozwiercasz oryginalne mocowania w zależności jak fotel pasuje i od strony drzwi dorabiasz płaskownik i to tyle godzina roboty. Siedzi się może trochę wyżej ale jest znacznie wygodniej i fotele od preludy mają lepsza regulacje
Mateusz999
25-06-09, 21:42
a z 5gen preludy pasują mniej więcej?? bo z 4gen są beznadziejne pod względem zagłówków które są razem z fotelem
co takiego beznadziejnego w tych zagłówkach? w sumie jeszcze ani razu swojego nie dotknąłem, ale co z tego? fotele od preli są perfect jeśli chodzi o tanią i szybką wymianę na coś dużo lepszego niż seryjne krzesła.
Polecam z ReXa jest troszke rzeźby ale wygoda i wygląd wiele lepszy
Mateusz999
27-06-09, 08:52
Co do crxa To szyny mają takie same rolki czy już są konstrukcyjnie inne? bo boje się że kolejne się rozleci. Jak narazie wiem że japońce spieprzyli 2 rzeczy w hani Uszczelki szyb i właśnie te szyny foteli :)
Szyny z rexa są takiej samej konstrukcji tylko ze są krótsze,ja założyłem te fotele na seryjnych szynach które wczesniej naprawiłem
Mateusz999
28-06-09, 12:54
oo to może podpowiedz jak naprawić szyny?? nie mam 3 rolek tych w środku szyny kierowcy fotel ma jedna a pasażera wcale i wszyscy się śmieją ze to fotel dla ludzi z chorobą sieroca ;)
Co do rolek to pewnie do tokarza ,było opisane to na forum gdzieś, u mnie wystarczyło powciskać pare kulek miedzy obie prowadnice i działało .Jak poszukasz to naprawde znajdziesz bo też szukałem i naprawiłem