Zobacz pełną wersję : Tanie produkty z allegro czy dobre ?
Witam.
Chciałbym się dowiedzieć/ poznać wasze opinie na temat produktów poniżej przedstawionych. Cena niewygórowana, a czy produkt dobrej jakości ?
http://moto.allegro.pl/item663818452_dolot_profesjonalny_honda_civic_96_9 8_filtr.html
http://moto.allegro.pl/item647474857_sportowy_kolektor_4_2_1_civic_crx_de l_sol_d16.html
http://moto.allegro.pl/item663628836_jamex_sprezyny_obnizajace_honda_civi c_96_01.html
Części pójdą do Hondy Civic 5d 1.4 90km 1997r.
PS. Jeśli złamałem zasady regulaminu, założyłem temat w złym dziale z góry przepraszam, jestem od dzisiaj na forum i jeszcze jestem w trakcie ogarnięcia całego forum. Pozdrawiam.
jak na d serie to mozesz to brac chociaz lepiej wez cai, odpuscil bym jedynie sprezyny, zawiecha to bezpieczenstwo nie tylko "lanserskie" obnizenie a seryjne amorki nie sa do tego w pelni przystosowane, chcoiaz na jazde codzienna moze byc..
Ten dolot będzie robił tylko hałas i mocy nie doda, a najpewniej zabierze... chyba, że będziesz cudował z odgradzaniem ciepła, nadmuchem itd. itp.
Czyli jaki dolot proponujecie ? Coś z Amoa, K&N ? 100zł różnicy ale warto zainwestowac ?
Kibel rura i stożek w nadkolu - dużo zaoszczędzisz, a efekt i tak będzie dużo lepszy niż na tych "pałer-rurach" SRI z alledrogo...
Czyli dolot homemade+ dobry stożek najlepsze rozwiazanie :)
Kolektory odgrywają duże znaczenie ? te co podałem tak w praktyce dadzą coś ?:)
Apropo wydechu, chciałbym duży,szeroki typu Mugen z głośnym, pierdzącym dziękiem, typowo dla japonczyków. Jaka firma produkuje najelpsze takie tłumiki ?
Typu Apexi N1 jeśli już. Chcesz to Ci oddam swój, bo mi już łeb pęka od niego. W zamian za serię z B18 oddam :P
Co do firm to podobno Blackflame jest ok. Słyszałem też dobre opinie o Montii.
Montii brat miał w Bmce i fajnie buczał, wygląd spoko tylko szybko się przepalał .
Dobra koledzy już dużo mi pomogliście
dolot, kolektory, tłumik - Co jeszcze na poprawę mocy,momentu proponujecie ? Występują jakieś "chipy" w tych silnikach ?
Ogólnie to nie ma takiego czegoś jak "chip" w chiptuningu nawet! Po prostu zmieniają program w kompie w aucie z TURBO, i to daje efekty, to takie strojenie (nie wlutowuje tam żadnego chipa jak by się mogło wydawać). W autach N/A nie da się podnieść aż tak mocy jak w silnikach z turbo. Można w ECU Hondy wgrać jakieś mocniejsze mapy paliwa, przesunąć odcinkę, ściągnąć ograniczenie v max jeśli jest, zrobić procedurę startu itp. Ale mocy za dużo to to ci nie da.
A co do dolotu to tak jak pisali zrób CAI homemade i $$$ w kieszeni a efekt znaczny! Kolektor 4-2-1 jak najbardziej. Co do sprężyn to na upartego mogą byc ale pamietaj ze na nich seryjne amorki powiedzą papa za ok. rok a jeśli są w dobrym stanie to może dłużej. Ale gleba bedzie:D
Strojenie to sie robi na koncu, kiedy ma sie juz powazne mody. W seryjnej (badz prawie seryjnej) D-serii nie ma to zadnego sensu.
kuba_guzik110
23-06-09, 16:48
Ja proponuje ci zoribc dolot CAI kompletny wydech od kolektora aż po końcowy ewentualnie skrzynie hybryde z 3 i 4 z crxa i lżejsze koło zamachowe to są najbardziej popularne mody w d seriach i podnoszące najlepiej moc i moment. Na upartego możesz jeszcze dodać większą przepustnice, a jak masz d15 to zrób sobie mini me jest to naefektywniejsze i najtańsze.
Poczytaj posty użytkowników w dziale nasze auta dużo ci to pomoże
a jeśli masz 1.4 z tego co widzę, ZRÓB SWAPA :D :p
Chłopaki a z kąd wiedzieć które "lekkie koło zamachowe" jest dobre a które to lipa?
Porzadnej marki, a nie chinski krzak, i najlepiej jednoczesciowe. Aluminiowe lub Cro-Moly.
A gdzie można nabyc takie dobre, a nie "chinski krzak"w rozsądnej cenie.
szukam na allegro i nic : http://moto.allegro.pl/search.php?string=ko%C5%82o+zamachowe+civic&category=620&country=1&location_radio=2&state=0&city=&distance=1&postcode=&st=gal&order=t&buy=0&listing_sel=2&listing_interval=7&price_from=&price_to=
Na ebay jest tego od cholery. Jakies Exedy, Xtreme, ACT czy podobne. Mozna sie tez pobawic z seryjnym, ale to w naprawde kompetentnym zakladzie i z umiarem.