PDA

Zobacz pełną wersję : Lampy soczewkowe do wersji 5D

niesmi
22-06-09, 15:27
Witam. Wiecie może gdzie można dostać lampy soczewkowe do wersji 5D rocznik 98?
bo szukam na allegro i nie mogę znaleźć.

Pozdrawiam.

crash
22-06-09, 15:31
bo nie ma !!!!!!!!!!!!!!!!!!! kolejny temat który był wałkowany milion razy, jakby Ci sie chcialo scrollem od myszy przejechac na dol strony to bys zauwazyl ze jeden z uzytkownikow robił sam takie.....

temat do zamkniecia !!

sorki, temat juz przeskoczyl na druga strone

http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=46817

uzywaj szukajki !!!!

a temat najlepiej wywalic bo burdel bedzie

MikeFoto
22-06-09, 15:55
Witam. Wiecie może gdzie można dostać lampy soczewkowe do wersji 5D rocznik 98?
bo szukam na allegro i nie mogę znaleźć.

Pozdrawiam.

Kiedys na Alledrogo mozna bylo znalezc firme oferujaca przeróbkę oryginalnych refletorów na soczewki xenon za bagatelka 1800zl - podobne wykorzystywane soczewki z Mercedesów. Co i tak nie zmienia faktu, że i tak niema taki reflektor homologacji i ze mogą byc problemy na przegladzie, kontroli drogowej czy w razie wypadku. Diagnosta / polycjant ma prawo zatrzymac dowód.

suchy2004
22-06-09, 16:28
A mi się wydaje że mniej rzuca się w oczy xenon z dobrze ustawioną soczewką niż HID xenon H4 w zwyklych kloszach.
W zasadzie Mike masz racje, tylko że bardzo dużo jeździ samochodów, ktore nie powinny byc dopuszczone do ruchu.
(przyciemnione szyby, zbyt glosne wydechy). Ale broń Boże nie namawiam do przeróbek ;p

MikeFoto
23-06-09, 09:34
A mi się wydaje że mniej rzuca się w oczy xenon z dobrze ustawioną soczewką niż HID xenon H4 w zwyklych kloszach.
W zasadzie Mike masz racje, tylko że bardzo dużo jeździ samochodów, ktore nie powinny byc dopuszczone do ruchu.
(przyciemnione szyby, zbyt glosne wydechy). Ale broń Boże nie namawiam do przeróbek ;p

Kamil, niejestem przeciwny takim przeróbkom - bez dwu zdań element optyczny - soczewka zaprojektowana pod xenon będzie lepiej świecić niż lampa projektowana dla H4 z wsadzonym zestawem Xenon.

Jestem przekoany, że po poprawnym wykonaniu, ustawieniu, wyregulowaniu świeci napewno dobrze - sam chciałbym tego typu lampy w mojej Hance - jednak chodzi mi tu o ewentualne problemy natury prawnej i właśnie to chciałbym podkreślić. Oczywiscie nikomu ich nie życzę, jednak trzeba o nich pamiętać.

Gdyby było możliwe "zalegalizowanie" takich lamp, sam brałbym się za przeróbki bo zmieniają wygląd auta kompletnie. A tak niestety szkoda :(.

drex87
23-06-09, 10:00
koledz ynie obrazcie sie na mnie ale po co ciagnac w tym temacie przeciez jest stary temat do tego nie róbmy bałaganu prosze moderatora o przeniesienie tego do tamtego watku lub usuniecie tego!!!

crash
23-06-09, 14:58
drex prawde mowi. pozniej jest 20 tematow o tym samym