PDA

Zobacz pełną wersję : domykanie szyby problem

Brad
22-06-09, 15:04
Panowie wczoraj pojawil mi sie problem, jak niektorzy wiedza w sporcie jezeli chcemy zamknac szybe od strony kierowcy i trzymamy przycisk wcisniety do polowy to szyba sie zamyka ale musimy caly czas trzymac przycisk a jezeli docisniemy przycisk do konca to szyba juz sie sama zamyka. Wczoraj sluchalem muzyki ladnych pare godzin i nawet mi nie przyszlo do glowy ze przy takim sprzecie moze mi padnac akumulator po paru godzinach, bo sluchalem plytki gdybym sluchal radia to nie byloby problemu, a problem jest taki ze po odpaleniu silnika juz sie szyba sama nie domyka tylko musze caly czas trzymac przycisk co od razu zauwazylem bo zawsze zamykam tym sposobem, nie wiecie jaki ma zwiazek padniecie akumulatora z domykaniem szyby?

50m
22-06-09, 15:11
1. Upewnij się że szyba została wstawiona poprawnie.
2. Zamknij drzwi kierowcy.
3. Przekręć stacyjkę w pozycję OFF.
4. Wyjmij bezpiecznik Nr 23 (20A) ze skrzynki bezpieczników/przekaźników.
5. Przekręć stacyjkę w pozycję ON (II).
6. Po 1 sekundzie przekręć stacyjkę w pozycję OFF.
7. Po 5 sekundach włóż bezpiecznik Nr 23 (20A) do skrzynki bezpieczników/przekaźników.
8. Upewnij się że szyba kierowcy nie działa w trybie AUTO ze stacyjką w pozycji ON (II).
9. Przekręć stacyjkę w pozycję START (III) i uruchom silnik.
10. Opuść szybę kierowcy na sam dół poprzez wciśnięcie przełącznika pracy ręcznej w drzwiach kierowcy.
11. Otwórz drzwi kierowcy.
12. Podnieś szybę kierowcy na samą górę poprzez pociągnięcie przełącznika pracy ręcznej w drzwiach kierowcy i trzymaj przez 1 sekundę.
13. Jeśli szyba nadal nie działa w trybie AUTO, zresetuj ponownie sterownik elektrycznej szyby zgodnie z powyższą procedurą.

Brad
22-06-09, 17:23
dzieki, sprobuje jak nie zadziala bede pisal:)

sprawa wyglada tak ze problem sam sie rozwiazal po paru odpaleniach silnika szyba znowu dziala normalnie ale na przyszlosc przyda sie ta instrukcja dzieki:)