Zobacz pełną wersję : amortyzatory 5D 96r 6generacja
kamil_szewczyk
10-04-06, 23:26
czy KYB sa tak jak mówią twardsze od BILSTEIN B4 do seryjnego zawieszenia.a moze DELPHI są lepsze?
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=10388 :!: :!: :!:
ja dzisj zalozylem KYB i sa super, serja byla DELPHI, zamiennik nie ma tylko takiej kostki do zamocowania przy tylnych amorkach ale trzeba kontowka odciac od seryjnych i przyspawac do nowych.
http://www.autojarex.pl/
zamowilem tutaj, wybor maja duzy i ceny bardzo konkurencyjne.
kamil_szewczyk
11-04-06, 00:37
no a jak z zawieszeniem po załozeniu bardzo twarde? o jakiej kostce masz na myśli przy tylnych amorkach? troche nie jarze co trzeba odciąć i przyspawać?
nie jest twardo tylko normalnie bo to sa zwykle gazowe KYB,
co do kozstki- przy dolnym mocowaniu tylnych amorkow na zawnatrz widelca jest taka kwadratowa kostka, ona chyba robi za podkladke czy cos w tym stylu, trzeba ja kontowka odciac od seryjnych a potem przyspawac do KYB - chwila pracy. pewnie mozna ja tez zastapic czyms innym ale doszlismy z mechanikiem do wniosku ze szybciej trzeba bedzie odciac i przyspawac.
kamil_szewczyk
11-04-06, 11:16
a.... to jest nakrętka przyspawana na stałe do ucha amortyzatora.mówisz ze w kyb nie ma tego dziwne!!!
Mozesz mi napisac ile zaplaciles za wszystko.
Wymieniales przod czy tyl. Bo na tej stronie co podales sa rozne ceny. Objasnione to nie jest zbyt dobrze czy to jest cena za komplet czy za sztuke.
pozdro
wymienilem przod i tyl
za przod zaplacilem po 207zl
a za tyl 170- cos juz nie pamiatam - oczywiscie ceny podaje za sztuke, nigdzie taniej nie znalazlem. wszytko nowe bez uszczerbku.
Ale co to za interes żeby jeszcze trzeba było coś spawać? Nie było takich z tą "kostką"?
LemonR
po symbolu katalogowym trudno zobaczyc czy sa z kostka czy bez, ja zobaczylem roznice majac juz stary wyjety i nowy w reku. moze bilstain czy delphi maja ta kostke ( ten oststni przeciez jest idealnym zamiennikiem serii). ogolnie do 5d nie ma zbyt duzego wyboru, a zestawy gotowych kitow obnizajacych to juz abstrakcja, za H&R gwint zaspiewali 4200zl wiec troche sporo.
kamil_szewczyk
11-04-06, 14:12
no własnie a co z amorami DELPHI ktoś ostatnio zakładał wkońcu hondy jeżdziły i pewnie jeżdzą dalej na nich.dlaczego o DELPHI sie zapomniało.
dlaczego zapomniało?? sa poprostu gorzse niz KYB...
kamil_szewczyk
11-04-06, 14:50
DELPHI napewno drozsze.ale kyb to zawsze są zamienniki i tańsze.a czy gorsze to bym nie powiedział!!!
a amory przypadkiem nie powinny trafić na zawieszenia? ;)