Zobacz pełną wersję : Sportowy czy seryjny
Witam mam VI gen 3D z silnikiem 1.4, 75KM i zastanawiam sie nad wymiana rozwalonego juz tłumika tylnego czy warto ładowac kase w sportowy czy nie. Sportowy wyliczyli max cene 400 zl z montowaniem, a seryjny 200 zl. Prosze o doradzenie co daje taki sportowy tlumik. Czy sie cos poprawia czy nie? No i jesli chodzi o basowy dzwiek to odpada. Jesli juz to ja bym montowal sobie sportowy ale cichy. pozdrawiam
w 99% przypadków nie daje nic poza hałasem :P no i ewentualnie ładniej wygląda niż seryjna paskudna rurka...
domyslam sie ze dla pelnego efektu i mocy musialbym zmienic caly wydech lacznie z kolektorem? a zawsze mozna ladna koncowke zalozyc moze jakies namiary na ladne i dobre koncowki?
Zaloz zwykly, a te 200PLN przeznacz na odetkanie motorka na 90KM. Jeszcze sporo zostanie ;)
bez wikszej filozofii 200 zl mu zostanie w kieszeni i sam sobie odetka jedyne co to wyda na uszczelke;)
a jesi mozna to pomozcie mi z tym odetkaniem motorka jak to zrobic lub gdzie bo ja niebardzo sie znam na takich sprawach bede bardzo wdzieczny
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=5622
Masz tu od wujka :D
A tłumik jak ma dać moc to musi być go słychać z dwóch skrzyżowań dalej:D I cały układ od silnika po końcowy musi być przelotowy.
dzieki za info
a jak to sie ma do zeywotnosci silnika, spalania i ogolnie uzytkowania>
obecnie mi spala w miescie max 7,3 a na trasie 6,3
Żywotność ta sama, spalanie powiedział bym że bez zmian. Wyślij PW albo napisz w kogoś temacie co ma takiego moda w swoim autku i ci powie;)