Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : problem z radyjcem

KruKs
22-06-09, 02:24
Witam, pytanie mam bardziej do znawcow elektroniki (tak mi sie wydaje) . Chcialem zmienic radio, wiec wyjalem te co obecnie mialem noname cd/mp3. Nie wazne dlaczego ale wrocilem po godzinie do starego radia. Podlaczylem (jak zawsze czyli kostka + zasilanie prosto z eku) i nie odczytuje mi plyt cd ... . Tzn jest napisane LOAD ale tak jak wczesniej bylo slychac jak mechanizm odczytuje plyte tak teraz cisza :/ . Radio dziala, wyjmowanie wkladanie plyty dziala wszystko dziala oprocz odtwarzania plyty. Przy wkladaniu spowrotem radia styknely mi sie kabelki ktore niepowinny i walnelo bezpiecznik. Mam dwa bezpieczniki na zasilaniu do radia. Walnelo ten pierwszy a drugi caly (czyli na pierwszym sie napiecie zatrzymalo) chyba mozna wnioskowac ze do radia nie doszlo. A dlaczego nie chce odtwarzac ? :/ Godzine wczesniej pieknie odtwarzalo 0 problemow a po wyjeciu/wlozeniu lipa. Jakies sugestie ? Cos idzie sprawdzic ? Radio ponad roczne zaplombowane nieotwierane. Moze zaniesc gdzies zeby zagladneli do srodka ale czy sie to oplaci ?

Pozdrawiam

ppm702
22-06-09, 06:16
Radio ponad roczne zaplombowane nieotwierane. Moze zaniesc gdzies zeby zagladneli do srodka ale czy sie to oplaci ? zjarało się jakieś wewnętrzne zabezpieczenie. Czy się opłaci jak to noname? nie sądzę...