Zobacz pełną wersję : Civic 95r 5d 6gen gril w zderzaku model MA8
Mam od niedawna CIVICA 95r "anglik".W czasie deszczu zebrała mi sie w srodku woda na wycieraczce pasazera.Prawdopodobnie tak sie zdaża i powoduje to awarie dmuchawy(rezystora,u mnie nie dziala na I i II biegu)JAK TEMU ZARADZIĆ!!!Przecież to wydaje sie nienormalne w tej klasie auta??????!!!!!!!!!!
Czy teraz dobrze opisałem temat?
masz problem z grillem czy nawiewem ? :P
edit: nie przeczytalem opisu, wszedlem z głównej
a powiedz skad Ci sie ta woda wlewa
mam problem z wlewajaca sie woda przez nawiew przez to spalił mi sie rezystor dmuchawy tak mi sie przynajmniej wydaje
aa przez nawiew, nie wiem czy dobrze pamietam ale chyba juz bylo na forum mowione o wodzie w ukladzie dmuchania w anglikach, poszukaj dobrze na forum
Wydaje mi sie, nie wiem czy dobrze, cos ze ta woda co sie wlewa uszkadza troche silnik dmuchawy. I ten jest tak zkorodowany ze nie chce sie rozpedzic przy 1 i 2. Dopiero na wyzszych stopniach silnik sie rozpedza i kreci. Myslisz ze dobrze mysle? Moze to nie miec nic wspolnego z rezystorem. Z kolei cos mi sie nie wydaje ze tam jest zwykly rezystor, predej jakis tranzystor mocy, bo zwykly rezystorek by nie dal rady pod obciazeniem takiego silnika.
woda sie wlewa bo to wlasnie angielskie wykonczenie :(
Jest na to rada. Sciagasz wycieraczki szyby, sciagasz ta plastikowa oslone pod nimi i widzisz kwadratowy wlot powietrza do dmuchawy. Na frontowej jego sciance jest taka dluzsza / wyzsza blacha. Zagnij ja w kierunku szyby. Tyle.
Poskrecaj, wymien rezystor lub połataj jakos - ja olalem latanie i wymienilem na nowy.
Jak Ci nie dziala bieg I i II to masz to co ja - REZYSTOR a nie skorodowany silniczek! :!:
rexioczy wymieniles rezystor sam?i czy kupiles nowy w srewisie czy moze sa dostepne jakies zamienniki?
rezystor wymienialem w ASO, kupilem nowy. Dzis bym kupil nowy w ASO a wymienil sam. Zawsze 30 zl w kieszeni a robota banalna. Koszt rezystorka okolo 130 - 150 zl.
Wiem ze mozna go polatac jakos - dorobic inny drucik. Ja to olalem.
Na rezystorku masz 2 druciki - mi sie rozlecial 1 - od I i II biegu.
czy tą plastikowa oslone łatwo sciagnac?nic nie pourywam?tam sa jakies sruby czy zatrzaski?opisz mi to bardziej szczegoowo jesli mozesz!
Najpierw wycieraczki - sa na srubach - schodza dosc lekko.
Pozniej maska w gore i wyciagasz plastikowe zaczepy - dosc latwo da sie to zrobic. Mi sie nie zlamal zaden.
Od gory na tej atrapie tez jest 5 (chyba 5) kolkow - tez nie uszkodzilem zadnego.
Z tego co pamietam to nie mialem z tym adnych problemow - nie stresuj sie :)