PDA

Zobacz pełną wersję : Civic 95r 5d 6gen gril w zderzaku model MA8

robm1
10-04-06, 18:54
Mam od niedawna CIVICA 95r "anglik".W czasie deszczu zebrała mi sie w srodku woda na wycieraczce pasazera.Prawdopodobnie tak sie zdaża i powoduje to awarie dmuchawy(rezystora,u mnie nie dziala na I i II biegu)JAK TEMU ZARADZIĆ!!!Przecież to wydaje sie nienormalne w tej klasie auta??????!!!!!!!!!!
Czy teraz dobrze opisałem temat?

onua
10-04-06, 19:09
masz problem z grillem czy nawiewem ? :P
edit: nie przeczytalem opisu, wszedlem z głównej

a powiedz skad Ci sie ta woda wlewa

robm1
10-04-06, 19:18
mam problem z wlewajaca sie woda przez nawiew przez to spalił mi sie rezystor dmuchawy tak mi sie przynajmniej wydaje

onua
10-04-06, 19:25
aa przez nawiew, nie wiem czy dobrze pamietam ale chyba juz bylo na forum mowione o wodzie w ukladzie dmuchania w anglikach, poszukaj dobrze na forum
Wydaje mi sie, nie wiem czy dobrze, cos ze ta woda co sie wlewa uszkadza troche silnik dmuchawy. I ten jest tak zkorodowany ze nie chce sie rozpedzic przy 1 i 2. Dopiero na wyzszych stopniach silnik sie rozpedza i kreci. Myslisz ze dobrze mysle? Moze to nie miec nic wspolnego z rezystorem. Z kolei cos mi sie nie wydaje ze tam jest zwykly rezystor, predej jakis tranzystor mocy, bo zwykly rezystorek by nie dal rady pod obciazeniem takiego silnika.

reXio
10-04-06, 19:44
woda sie wlewa bo to wlasnie angielskie wykonczenie :(

Jest na to rada. Sciagasz wycieraczki szyby, sciagasz ta plastikowa oslone pod nimi i widzisz kwadratowy wlot powietrza do dmuchawy. Na frontowej jego sciance jest taka dluzsza / wyzsza blacha. Zagnij ja w kierunku szyby. Tyle.

Poskrecaj, wymien rezystor lub połataj jakos - ja olalem latanie i wymienilem na nowy.

Jak Ci nie dziala bieg I i II to masz to co ja - REZYSTOR a nie skorodowany silniczek! :!:

robm1
10-04-06, 19:51
rexioczy wymieniles rezystor sam?i czy kupiles nowy w srewisie czy moze sa dostepne jakies zamienniki?

reXio
10-04-06, 19:54
rezystor wymienialem w ASO, kupilem nowy. Dzis bym kupil nowy w ASO a wymienil sam. Zawsze 30 zl w kieszeni a robota banalna. Koszt rezystorka okolo 130 - 150 zl.

Wiem ze mozna go polatac jakos - dorobic inny drucik. Ja to olalem.

Na rezystorku masz 2 druciki - mi sie rozlecial 1 - od I i II biegu.

robm1
10-04-06, 20:07
czy tą plastikowa oslone łatwo sciagnac?nic nie pourywam?tam sa jakies sruby czy zatrzaski?opisz mi to bardziej szczegoowo jesli mozesz!

reXio
10-04-06, 20:33
Najpierw wycieraczki - sa na srubach - schodza dosc lekko.

Pozniej maska w gore i wyciagasz plastikowe zaczepy - dosc latwo da sie to zrobic. Mi sie nie zlamal zaden.

Od gory na tej atrapie tez jest 5 (chyba 5) kolkow - tez nie uszkodzilem zadnego.

Z tego co pamietam to nie mialem z tym adnych problemow - nie stresuj sie :)