Zobacz pełną wersję : Bagaznik rowerowy na klapie bagaznika Civica - dobry pomysl ??
Witam
Nosze sie z zakupem bagaznika dachowego montowanego na klapie bagaznika. Mam Civica po lifcie (ma lotke nad 3 swiatlem stop) i tak sie zastanawiam czy to jest dobry pomysl.
Np upatrzylem sobie taki model:
http://allegro.pl/item662939838_high_bike_extra_3_bagaznik_uchwyt_ro werowy_klape.html
Niby pisze ze kompatybilne z Civiciem. Moje obawy to przede wszystkim mozliwosc uszkodzenia lakieru, a takze szybkosc montazu. Prosze o wszelkie za i przeciw,dzieki.
Ja bym się obawiał o lakier na klapie. Może się zdrapać poprzez długotrwałe drgania całej konstrukcji.
witam,
W punktach odradzają montaż czegokolwiek jak masz spoiler. Ja zakupiłem do Civic 3D 01-> bagażnik dachowy MontBlanc 3000. Sprawdź w AutoCaros w Gdyni. Mają stronę i fajnie obsługują.
bakażnik na klapę jest w pełni do polecenia. Sam mam taki i nic nie drga, nic nie rysuje. Kup tylko porządną firmę, jak np. Thule i będziesz zadowolony.
właśnie, mój to thule do aut kombi i hatchback.koszt 600pln około
bagaznika dachowego montowanego na klapie bagaznika
Ziom albo jedno albo drugie ;)
Co do bagażników rowerowych, jeśli ktoś ma hak to świetnym rozwiązaniem jest bagażnik montowany na hak. Żaden miś się nie przyczepi że zasłania światła bo światła są zazwyczaj już w bagażniku, no i nie ma obaw o lakier. Ja taki używam i polecam ;) Ps. Nie w civicu bo w nim nie mam haka ale w corolli E12.
Ja uzywałem firmy Thule (czy jakos tak), swiatłą są odsłonięte.. sprawuje sie oki. Uważam to za lepsze rozwiazanie niz bagażnik dachowy z wiadomych względów ( naprężenia , jakośc jazdy)
A co założyć na dach? Jakiej firmy bazę polecacie. Jakie w ogóle powinna mieć ona mocowanie. W bagażnikach dachowych jest taki wybór, że nie wiem nawet czego szukać. Może ktoś polecić coś sprawdzonego. Mam zamiar przewieźć dwa duże rowery i jeden mały.