Zobacz pełną wersję : radio nie gra V gen
Witam mam problem że nie chce grać mi radio. Miałem poprzednio radio i się spaliło na kostce wcale grac już nie chciało stwierdziłem (spalone radio). Kupiłem 2 podłączam i niestety też nie gra ( radio działa sprawdzone w 2 aucie) pomyślałem bezpiecznik ze schematu w skrzynce wyczytałem że to 15 więc wymieniłem niestety nadal to samo radio nie gra. Teraz nie mam głowy co jest przyczyno może ktoś inny ma pomysł sprawdzenia, znalezienia przyczyny. z góry thx
A bezpiecznik pod maską sprawdzałeś ? Zegarek nie gubi ustawień ?
ja sprawdzałem tylko bezpiecznik ten pod kierownica pod maską nie a zegarek prawda co zgasze auto się zeruje
P.S.
Sprawdziłem bezpiecznik i 7.5 był spalony wyminiłem go i zegarek jzu działa normalnie neistety radio dalej nie gra :(
Kolega, najprościej kup sobie miernik uniwerasalny za 15zł z supermarketu i zmierz napięcia w kostce przy radiu, ew. mozesz przyłożyć jakaąś żarówkę na 12V i na kabelkach przyłożyć do czerwonego i czarnego kabla. Jeśli bezpieczniki OK, to cięzko cokolwiek powiedzieć, musisz to sprawdzić.
pzdr,