PDA

Zobacz pełną wersję : d13b2 gaźnik - co to jest?

paweltdf
20-06-09, 19:18
Witam, wymieniałem sobie wężyki podciśnienia w gaźniku i zauważyłem że jak pociągne za cięgno idące do "grzybka" zaznaczonego na zdjęciu czerwonym kolorem to ono wogóle się nie rusza, po prostu nic sie nie dzieje, jest jakby przyspawane. Próbowałem też przez wężyk podcisnienia i zadnej reakcji jak dmuchne/lub pociągne powietrze. A tak wogole do czego to służy? i czy to ma tak być jak u mnie jest?

http://img26.imageshack.us/img26/655/gazniky.jpg

nike69
20-06-09, 22:34
a sprobuj go wepchnac :D
to jest kontroler linki gazu nie wiem jak to nazwac.. podobno reguluje sie tym obroty ssania ale dla mnie jest to troche nie logiczne no ale jeszcze nie probowalem u siebie wiec nie wiem

yautja
21-06-09, 11:05
To jest siłownik automatycznego ssania (pierwszej fazy ssania). Sprawdź na rozgrzanym silniku, czy jak ściągniesz z tego "grzybka" wężyk to zmieniają się obroty. Powinny wzrosnąć.

drosk
21-06-09, 11:15
wymieniałem sobie wężyki podciśnienia w gaźniku

Też chciałbym wymienić sobie te wężyki i mam pytanie. Jaką średnice mają te wężyki? Gdzie najlepiej takie kupić?

mixturant
22-06-09, 13:19
Sorry, że się wtrącę ze swoim pytaniem, ale do czego służy ta żółta śruba na górze gaźnika?

yautja
22-06-09, 13:26
Wężyki 4 mm
Śruba pomalowana na żółto służy do regulacji poziomu paliwa w komorze pływakowej.

nike69
22-06-09, 21:56
jesli jest pomalowana na zolto to znaczy ze ktos juz nia krecil :P