Zobacz pełną wersję : Nieznany dżwięk z silnika
Witam.Mam pytanie bo sam już nie wiem co to może być.A więc spróbuje wam wytłumaczyć o co mi chodzi.Po zmianie na 2 bieg i dodaniu gazu słyszę dźwięki tak jakby strzelanie lub prykanie coś ala (trrrrrrrrrr) . Naprawdę trudno mi to określić.Dodam jeszcze ze słychać to dopiero jak się nagrzeje silnik.Podobno jest to coś związane z zapłonem. A więc czekam na wasze opinie na ten temat
moze kolega ma spalanie stukowe, trzeba by dobrze zaplon ustawic to moze cos pomoc...
A na trzecim i wyżej cisza? Tylko na dwójce trzaska?
Zapłon był ustawiany.Tak tylko na 2 biegu tak między 2 a 3 tys. obrotów
U mnie takie odgłosy wydawała skopana skrzynia, którą miałem tymczasowo :/
Skrzynia na pewno nie.Ktoś mi powiedział ze to może być coś w tej puszce od zapłonu.Według mnie jest to coś związane właśnie z zapłonem lub coś z obrotami bo dzieje się to tylko na niskich obrotach.
Ktoś mi powiedział ze to może być coś w tej puszce od zapłonu.
gdyby cos sie dzialo pod kopułką to slyszalbyś to na każdym biegu ale zdjąc kopułkę i obejrzeć/wyczyscic nie zaszkodzi.
sprawdź czy palec nie robi Ci kaszany w aparacie. czy nie jest poluzowany;)
Witam.Mam pytanie bo sam już nie wiem co to może być.A więc spróbuje wam wytłumaczyć o co mi chodzi.Po zmianie na 2 bieg i dodaniu gazu słyszę dźwięki tak jakby strzelanie lub prykanie coś ala (trrrrrrrrrr) . Naprawdę trudno mi to określić.Dodam jeszcze ze słychać to dopiero jak się nagrzeje silnik.Podobno jest to coś związane z zapłonem. A więc czekam na wasze opinie na ten temat
Dociśnij lewarek w lewo do oporu lub w prawo do oporu jak słyszysz ten dźwięk. Jak cichnie to mam prawdopodobnie rozwiązanie.
Sorry że pytam ale jaki lewarek bo nie wiem o co chodzi?
Sorry że pytam ale jaki lewarek bo nie wiem o co chodzi?
Drążek zmiany biegów :)
Na trójce i piątce w podobnym zakresie obrotów miałem efekt tyrkotania czy innych wibracji i okazało się że na tym elemencie co idzie od drążka do skrzyni jest luz na przegubie i daje taki efekt przy konkretnym położeniu drążka. Wcześniej byłem pewien że to gdzieś bliżej słychać np. przy ręcznym czy pod samym drążkiem zmiany biegów.
I co z tym lewarkiem powiecie mi o co chodzi?Czy znajduje on się w kopułce zapłonu.
Ok.Dzięki za podpowiedzi.Zacznę sprawdzać wszystko o czy pisaliście i wtedy się okaże w czym była przyczyna tego dźwięku.