Zobacz pełną wersję : felgi 15'' przy oponach 195/50R15
Witam.Niedawno zakupiłem Honde Civic 3drz z felgami 15'' przy gumach Pirelli P5000 195/50R15 i chciałbym zapytać czy ktoś posiada taki komplet kół i jak wygląda u niego żywotność zawieszenia przy eksploatacji.Troche boje się o zawieszenie więc wole zapytać czy nie ma z tym dużych problemów.Pozdro
ja uważam że jeżeli drogi u nas w PL były by normalne śmiało można jeździć na czym się praktycznie by nie chciało ....:)
spokojnie, nic się nie martw ja mam taki zestaw na jajku i jest ok :) nie będziesz jeździł po dziurach nic ci się nie stanie z zawieszeniem które i tak wieczne nie będzie :D
Taka konfiguracja jest ok, jak dla mnie to max. co bym włożył. dobrze wygląda komfort trochę mniejszy, ale da jeździć. Co do wytrzymałości zawieszenia, trzeba pogodzić się z tym, że coś tam zacznie popukiwać, szybciej niż na seryjnych kołach. Jednak prawda jest taka, że na naszych drogach to na 12" będzie zużywać się zawieszenie:confused:
Inna sprawa to to ze na 195 trochę bardziej odczujesz koleiny.
ja mam 195\50R15 i co do komfortu to wiadomo ze jest niższy ale nie narzekam a co do kolein to jak są większe to lata się bardzo ale i tak mimo wszystko mam zamiar przerzucić się na 205/45R16