PDA

Zobacz pełną wersję : gdzie podłączyć centralny

rafal85-r1
19-06-09, 12:19
Cześć

jestem w trakcie instalacji centralnego zamka (civic 1.3, 3d, 95r)i napotkałem dwa problemy:
1. gdzie podpiąć jego zasilanie? myślałem żeby pod bezpieczniki już nawet znalazłem który to jest z oryginalnej instalacji ale nie umie się tam dostać
2. z centralnego wychodzą mi dwa żółte przewody i pisze żeby podłączyć je pod kierunkowskaz ale czy muszą się łączyć z prawymi i lewymi kierunkami czy mogę je włączyć np. ten mały co jest na błotniku

z góry dzięki za pomoc :alla:

raq22100
19-06-09, 12:40
1. zasilanie spod stacyjki
2. Nie musisz podłączać, możesz. Ja podpinałem pod przycisk do awaryjnych.

pzdr,

rafal85-r1
21-06-09, 17:31
centralny już ogarnąłem :)ale mam problem ponieważ jak chcę otworzyć drzwi kluczykiem to otwierają się tylko jedne a drugie pozostają zamknięte:confused: (zarówno kierowcy jak i pasażera), nie wiem czy to ja coś źle połączyłem czy ten zamek ma coś nie halo
pomóżcie

Chipsy2
21-06-09, 18:21
Pewnie masz dwa siłowniki typu slave a żeby otwierać z kluczyka powinien być siłownik typu master w drzwiach w dktórych jest miejsce na kluczyk.

TrAcer90
24-06-09, 23:48
Sory że wtrące się do tematu, ale również mam zamiar montowac u siebie centralny z pilota... bo aktualnie mam z kluczyka...
Z tego co się doczytałem to tak: Kupuje najzwyklejsze słowniki: Master który montuje w drzwiach kierowcy oraz Slave w drzwiach pasażera... Dokupuje do tego najzwyklejsżą centralkę i z pilotem, którą łacze zgodnie z instrukcją i pyka? Czy Slave nie musze kupywać bo jest już w tych drzwiach? Czy siłowniki mają byc jakis rozmiarów czy uniwersalnę będą pasowały? Oraz centralka ma byc sterowana +/- :|

raq22100
25-06-09, 00:21
sterowana -, Jeśli masz CZ z kluczyka to kupujesz jeden uniwersalny siłownik typu slave do drzwi kierowcy i wszystko pyka;p

pzdr

TrAcer90
25-06-09, 12:21
aha... czyli org. w drzwiach kierowcy jest master a w pasazera slave... musze dokupic jeden slave i zamienic go z master w drzwiach kierowcy, podłaczyc wszystko z centralką itp i pyka? :D

raq22100
25-06-09, 14:55
Nie, w drzwiach kierowcy nie ma żadnego siłownika :P Kupujesz slave do drzwi kierowcy podłączasz pod centralny i teraz dopiero pyka :)

TrAcer90
25-06-09, 15:30
aha... dziękówa ;) w przyszłym miesiącu bede zakładam to dam znać jak poszło ;)

http://www.allegro.pl/item661459187_zamek_4drzwi_sterowanie_z_pilota_kie runki_scyzoryk.html mysle nad takim czyms tylko sterowanie jest poprzez wbudowany przekaznik a tez sa przez minus plus itp a ja nie wiem jaki mam miec ;/

zakupilem inny centralny we wtorek montaż ;D