Zobacz pełną wersję : problem z prędkościomierzem
Mam spory problem po pomalowanie wskazowek wszystko dziala poza.... predkosciomierzem, dzienny licznik i ogolny przebieg dziala a wskazowka od predkosciomierza sie nawet nie podnosi, obrotomierze tez nie chciala zaskoczyc ale jak go przygazowalem to podskoczyla i chodzi normalnie moze ktos mi pomoc
Mam spory problem po pomalowanie wskazowek wszystko dziala poza.... predkosciomierzem, dzienny licznik i ogolny przebieg dziala a wskazowka od predkosciomierza sie nawet nie podnosi, obrotomierze tez nie chciala zaskoczyc ale jak go przygazowalem to podskoczyla i chodzi normalnie moze ktos mi pomoc
Jesteś na 100% pewien, że ani odrobina farby nie dostała się na oś wskazówki prędkościomierza lub do jego wnętrza? Jaką farbą malowałeś? Czytałem, że masa wskazówki ma bardzo duże znaczenie i jeżeli "przybrała na masie" to prędkościomierz może nie wskazywwać poprawnie.
Inna rzecze to - czy dobrze dokręciłeś śruby mocujące prędkościomierz (a jednocześnie będące przewodnikami sygnału i zasilania)? Sprawdz także czy wtyczki z tyłu licznika się przypadkiem nie ubluzowały.
to z ta masa to lipa... mam dosc "ciezka" farbe (naklada sie ja pedzelkiem i jest dosc gesta) i wedlug GPSu pokazuje dobrze bez zadnych przeklaman.
jesli licznik dzinny ci chodzi to znaczy ze sam licznik dostaje impuls i sam jako tako dziala, wiec problem najprawdopodobniej lezy w samym silniczku obracajacym wskazowke, zobacz czy sie nie zerwala zadna zylka
a jak to sprawdzic? No własnie dzienny i głowny działa, tylko wskazówka nie chce drgnać, jakies sugestie jak to naprawic? Bo brakuje mi pomyslow a obawiam sie ze bedzie trzeba kupic drugi licznik??
Jesteś na 100% pewien, że ani odrobina farby nie dostała się na oś wskazówki prędkościomierza lub do jego wnętrza? Jaką farbą malowałeś? Czytałem, że masa wskazówki ma bardzo duże znaczenie i jeżeli "przybrała na masie" to prędkościomierz może nie wskazywwać poprawnie.
Inna rzecze to - czy dobrze dokręciłeś śruby mocujące prędkościomierz (a jednocześnie będące przewodnikami sygnału i zasilania)? Sprawdz także czy wtyczki z tyłu licznika się przypadkiem nie ubluzowały.
wtyczki sprawdzalem sa ok, licznika predkosciomierza wogole nie odkrecalem
kolego sprawdz czy wskazowka nie przykleila sie do tej nozki na dole bo tak kiedys mial moj ziom. ja u siebie nawet wskazowki sciagalem i licznik dziala bez problemu:)
nie jest przyklejona nawet same zegary zalozylem i lekko ja podnosilem i nic