grzechs
18-06-09, 15:25
witam!
Szukałem na forum, ale raczej nic nie znalazłem satysfakcjonującego
A problem mam mega zły, bo brudzę wszystkie chodniki.
Jakiś czas temu zaczął cieknąć olej, mechanik wyczyszcil silnik, zawory itp z rożnych osadów. Potem było w miare spoko. Ale po powrocie z dłuższej trasy znowu pociekło i to dość znacząco.
Tym razem wymieniliśmy uszczelkę za 30zł(więc chyba nie oryginalna), regulacja zaworków i wygląda na to jakby to była pompa paliwa, mechanik zatkał lub usprawnił dwa otwory od bodajże pompy.
Ogólnie ten olej jest też rozbryzgany pod maską. (pokrywa zaworów)
ponoć to może cieknąć przez te otwory pompy paliwowej które maja odprowadzić paliwo pod samochod w razie jakiej awarii (zeby paliwo nie rozlało się po silniku)
teraz niby lepiej. po powrocie do domu byly 3 krople pod samochodem
jak dojechałem do pracy to jedna krople zauważyłem(zobaczymy co bedzie jak skończę pracę)
wymiana pompy ? oryginalna uszczelka ?
miał ktoś coś podobnego ?
POZDRO
Szukałem na forum, ale raczej nic nie znalazłem satysfakcjonującego
A problem mam mega zły, bo brudzę wszystkie chodniki.
Jakiś czas temu zaczął cieknąć olej, mechanik wyczyszcil silnik, zawory itp z rożnych osadów. Potem było w miare spoko. Ale po powrocie z dłuższej trasy znowu pociekło i to dość znacząco.
Tym razem wymieniliśmy uszczelkę za 30zł(więc chyba nie oryginalna), regulacja zaworków i wygląda na to jakby to była pompa paliwa, mechanik zatkał lub usprawnił dwa otwory od bodajże pompy.
Ogólnie ten olej jest też rozbryzgany pod maską. (pokrywa zaworów)
ponoć to może cieknąć przez te otwory pompy paliwowej które maja odprowadzić paliwo pod samochod w razie jakiej awarii (zeby paliwo nie rozlało się po silniku)
teraz niby lepiej. po powrocie do domu byly 3 krople pod samochodem
jak dojechałem do pracy to jedna krople zauważyłem(zobaczymy co bedzie jak skończę pracę)
wymiana pompy ? oryginalna uszczelka ?
miał ktoś coś podobnego ?
POZDRO