Zobacz pełną wersję : rzyga olejem d13b2
Mój d13b2 rzyga olejem przez pompe paliwowa, a dokladnie przez taki otworek w pompie (chyba od odpowietrzenia) i chcialbym wiedziec jaka jest tego przyczyna i co nalezy zrobic bo przez to olej spierdziela mi jak glupi!!!
moze sama pompa sie "popsula"
czyzby za duze cisnienie oleju ???? uszczelka pod glowica ???
Mój d13b2 rzyga olejem przez pompe paliwowa, a dokladnie przez taki otworek w pompie (chyba od odpowietrzenia) i chcialbym wiedziec jaka jest tego przyczyna i co nalezy zrobic bo przez to olej spierdziela mi jak glupi!!!
heh to samo co u mnie, juz to przerabialismy :) podobno trzeba wymienic jak najszybciej, ja jezdze juz pol roku bo niebylo kaski ale teraz bede wymienial zamiennik 250zl oryginal w ASO okolo 500w plecy, zregenerowac sie nieda, a ta dziurka jest wlasnie po to ze jak zacznie ciec to znaczy ze trzeba wymienic :D
A mi sie wydaje, ze przez to ze odme mam zapchana i olej wyciska sie gdzie tylko moze. W czwartek jade przeczyscic odme i zobacze co mi mechanior powie na ten temat. Ja narzie dziurke poprostu zatkalem i narazie olej nie cieknie.
jak cos to pompe paliwa mam na sprzedaz :]
ja tez :) ale jak masz odme zapchana to na 90 % bedzie to . byc moze ze cos sie innego z tej przyczyny popsulo wiec ...
czesc, chyba mam chyba ten sam objaw w eg3, z tylu na silniku jest masa oleju, znika ok 0,5l na 300-400km, pod autem plama, cala skrzynia w oleju.. z racji tego, ze nie mam tutaj dostepu do mechanika, a za dwa dni jade do polski (800-900km) to czy jest jakas szansa, zeby sobie z tym prowizorycznie poradzic?? bo w tej chwili jedyna opcja to co 200-300km dolewac oleju..
pzdr
Mozesz wkrecic srubke w ta dziurke w pompce i olej nie bedzie uciekal, ale to nie jest naprawa tyko polsrodek, mnie tez denerwowalo ciagle dolewnie oleju i tak zrobilem :wink: mam nadzieje ze po przeczyszczeniu odmy przestanie ubywac ;)
OK, tyle gdzie znalezc ten otwor? Jak przeczyscic odme? Moze mi to tez cos pomoze.. Dam rade to samemu zrobic? pzdr