Zobacz pełną wersję : ..sprzęgło piszczy
witam..ostatnio zoriętowałem sie że podczas wciskania sprzęgła w pewnym zakresie ruchu piszczy jak stara sprężyna...co to jest i jak temu zaradzić?
przy pedale jest sprężyna powrotna więc to może być ona a jak nie to może lożysko wyciskowe sie odzywa
przy pedale jest sprężyna powrotna więc to może być ona a jak nie to może lożysko wyciskowe sie odzywa
..jeżeli to sprężyna to co mogę zrobić w tym temacie...wd40???
..jeżeli to sprężyna to co mogę zrobić w tym temacie...wd40???
Wd40 powinno pomóc tylko nie wiadomo na jak długo ,jeżeli znów zacznie skrzypieć to lepiej smarem stałym przesmarować .
witam..ostatnio zoriętowałem sie że podczas wciskania sprzęgła w pewnym zakresie ruchu piszczy jak stara sprężyna...co to jest i jak temu zaradzić?
ja odchyliłem gumę od wspomagania sprzęgła i tam popsikałem wd40 i przestało. a robiłem to z rok temu
ja odchyliłem gumę od wspomagania sprzęgła i tam popsikałem wd40 i przestało. a robiłem to z rok temu
zapodałem wd40 pod pedał i też przestało:)
Danielo333
19-06-09, 09:22
Przy wysprzęgliku napewno Ci piszczy.Miałem tak samo-zdejmujesz gumę i psikasz WD40. W tym miejscu lubi osadzać się piasek!!
jakis dobry smar lub wd40
Przy wysprzęgliku napewno Ci piszczy.Miałem tak samo-zdejmujesz gumę i psikasz WD40. W tym miejscu lubi osadzać się piasek!!
którą gumę..jest do niej dostęp od góry?
było już dużo tematów dot. tego problemu...:rolleyes:
niżej foto (zapożyczone) którą gumę trzeba odchylić
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/9cc580daa118db26.html
pozdrawiam
jakis dobry smar lub wd40
najlepiej smar teflonowy w spray'u, jest to wysokiej jakości środek smarny zawierający PTFE (teflon) do stosowania na mocno obciążonych mechanicznie elementach z metalu, tworzyw sztucznych i gumy, posiada bardzo niski współczynnik tarcia oraz doskonałą przyczepność, wydłuża eksplotację części ruchomych, np.
- łańcuchy, zawiasy drzwi, taśmociągi
- przekładnie w skrzyniach biegu
- przemysłowe pompy próżniowe
- urządzenia rolnicze
- uszczelniacze gumowe
ewentualnie smar grafitowy też da radę
draksson20
29-03-10, 13:05
było już dużo tematów dot. tego problemu...:rolleyes:
niżej foto (zapożyczone) którą gumę trzeba odchylić
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/9cc580daa118db26.html
pozdrawiam
a gdzie to sie znajduje?trzeba pod samochod zagldnac czy od gory mozna sie dostac?
Otwierasz maskę i patrzysz pomiedzy chłodnicę a skrzynię biegów i voila ;)