Zobacz pełną wersję : B18C4 - straszne drgania na wolnych obrotach
panowie poradźcie właśnie jestem świeżo po swapie i mam straszny problem oprócz swapa zmieniono mi wydech na chyba 2,5" z tego co kojarzę i mam straszne drgania na wolnych obrotach i przy wolnym ruszaniu,drży podłoga,kierownica,lusterka szok - jak się już depnie i auto ma ponad dwa-trzy tysiące obrotów to jakby się uspokajało ale jałowy bieg i przy ruszaniu tragedia:( normalnie wszystko drży,trzęsie się coś jakby za małe obroty były nie mam pojęcia i jest głośniej niż na zewnątrz - załamka odbiera całą przyjemność z jazdy....auto to ej9 VIgen hb
Nie opiera sie silnik na czyms? Sprawdz moze poduchy silnika.
normalnie tez tak myślę że albo wydech daje jakiś rezonans albo któreś poduchy bo jak dodaję delikatnie gazu na jałowym biegu to tak jakby się uspokajało....tak gołym okiem nic nie widać a dziś wyjechałem od mechanika i mówią ze to normalne - załamka
sebastian sz
15-06-09, 22:17
Takie problemy z drganiami po swapach są niestety dość częste ;)
Podjedź do empireracing to go obejżą.
W wolnym tłumaczeniu coś jest s*******one bo tak nie może być :)
dmx, widzę ze z Wawy jesteś nie zamartwiaj sie tym bo to jest coś prostego podjedź do Qowaxa (poszukaj na forum namiarów ) lub wyślę ci na PW on to ogarnie na miejscu ;)
pzdr
sebastian sz
15-06-09, 22:35
W wolnym tłumaczeniu coś jest s*******one bo tak nie może być :)
Dobrze ujęte :D
temat ogarniety
i co to było ??
tuningowana łapa z mb nie dała rady i przenosila drgania silnika