Zobacz pełną wersję : obszycie kierownicy
kupilem sobie kierownice MOMO corse w kolorze czerwonym, niestety skora jest przybrudzona a i sam kolor nie za bardzo mi siedzi.pomyslalem zeby ja obszyc na nowo czarna skora z czerwonymi nicmi. mam tapicera o ktorym do tej pory myslalem ze jest tani, ale jak mi krzyknal za ta operacje 250zł to mu podziekowalem.
PYTANIE:
-ktos ma namiar na tapicera(krakow/katowice/rybnik/okolica tych miast) ktory zrobi to taniej?za ile?
-ktos sie orientuje czy mozna zafarbowac taka skore i jak to zrobic?
-ktos ma moze jakies inne propozycje poza "sprzedaj czerwona, kup czarna"?
nie farbuj to na pewno, bo będzie to nietrwałe
W Wawie za kierę płaciłem 200,00PLN. Powiedział Ci dość drogo. Niestety w temacie namiaru nie pomogę :(
Skydiverek
06-04-06, 20:32
jak zafarbujesz to bedzie dosc trwale...ja tak zafarbowalem i po ok 1,5 roku zaczyna sie przecierac tam gdzie sie kciuki trzyma i wychodzi oryginalny kolor. Pizse ze dosc dobzre sie trzyma bo myslalem ze zejdzie po calosci za 2 miesiace...ale i tak lepsze obszycie. Jak kiedys znlazlem goscia (chyba w Chorzowie...albo gdzies tam) co obszywal za 150. A znalazlem w googlach i podzwonilem. Ale nie mialem okazji sie tam wybrac a kiery nie bede mu wysylal.
Stary! Wejdz na moja galerie - link w podpisie i zobacz jak ja mam obszyte,
facet ma zaklad w Myszkowicach - okolice Pyrzowic. Koszt to 180 zl - a robota zrobiona pierwsza klasa. Wybierasz skore jaka chcesz i kolor nitki.
Tel: 691 678 861
dzieki bardzo! takie cos mi pasuje. pytanko mam czy moze ktos z nas tam przejezdza, tak zebym mogl mu dac kierownice do podrzucenia. ja mam tam w jedna strone przeszlo 80km co mnozac razy 4(przywoz i odebranie kierownicy) daje sporo km i przestaje byc oplacalne. moze ktos z katowic/kraka/rybnika/gliwic jezdzi w tamte rejony i moglby za dobrego browara mi to zalatwic przy okazji???
[ Dodano: Sob 08 Kwi, 2006 ]
dzieki wszystkim za zaangazowanie, ale wczoraj odwiedzilem tapicera i powiedzialem mu ze mam kontakt na kogos kto zrobi mi to za 180zł, po czym facet zmiekl i sam zgodzil sie obszyc kierownice w tej cenie. hehehe...lepiej zarobic mniej nic wcale.
no i ok! :) Nawet Cie nie denerwuje ale mi obszyl za 150 :lol:
spoko, ale mialbym klopot z dojazdem wiec moja opcja jest lepciejsza ;)
Tencio a ten twoj jest z okolic krk ?? myslisz ze komus z ulicy tez za tyle obszyje czy ciezko bedzie ??
Tencio a ten twoj jest z okolic krk ?? myslisz ze komus z ulicy tez za tyle obszyje czy ciezko bedzie ??
stary to mowisz ze byl tu taki i taki i obszyl za 180 wiec ty bys za ta cene tez byl chetny bo jak wiecej to wolisz jechac tam i tam bo AKURAT TAM BEDZIESZ ZA TYDZIEN i gwarantuje Ci ze za 180 masz obszyte!
Pomysl ze moj obszyl za 150, zrobil to super i musial na tym spokojnie zarobic okolo 50 - 80 zl! Bo za free to by sie z kiera nie pierniczyl - upierdliwa to robota ;)
dzis odebralem i zamontowalem kiere. w skali od 1 do 10 jestem zadowolony na 8, bo...
-przy probie zdjecia starej skory okazalo sie ze odchodzi ona razem z guma9czy czyms tam) wiec koles zaniechal tego i obszyl stara skore nowa, co nico pogrubilo obrecz.
-przy tej srednicy kirey, zaslania ona w zaleznosci od ustawienia kolumny, albo gore, albo dol skali predkosciomierza i obrotomierza
samo szycie i skora jest ok.fotki wstawie w mojej galerii po swietach.
daje namiar na goscia, mozecie sprobowac, moze wam tez obszyje w podobnej cenie. gosc jest z trabek za wieliczka(od kraka ok 20km) 698918383
no to czekam na fotki i pod koniec maja chyba sie wybiore jak nie do trąbek to do myszkowic :) mam jeszcze 2 chetnego to moze bedzie jakis rabat ;)
dzieki za info
ps a trąbki znam znam pare razy sie tam tlumaczylem piesom ;)
kiera wyglada se tak....
http://img410.imageshack.us/img410/776/12tb.jpg (http://imageshack.us)
bardzo ladnie obszyta kierownica.. jak dolne łączenie? jak fabryczne (niewidoczne) czy szew?
troche dupiate to zdjecie zrobilem, ale slaba bateria byla i juz monitorek nie swiecil wiec w ciemno celowalem.
co do dolnego obszycia to jest szew i jest lipny bo jest krzywy, przyczepic sie jescze moge do wykonczenia srodkowych ramion, ale ogolnie *****iscie sie kierownice trzyma wiec leje na te duperele
Super, też tak chcę! Tylko w Wawie - kogo koledzy mogą polecić?
Super, też tak chcę! Tylko w Wawie - kogo koledzy mogą polecić?
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=7695&highlight=eromskiego
Usługi Tapicerskie Adamczyk Andrzej
ul. Żeromskiego 17
022 8354691
pozdrowienia
Max_Damage
20-12-06, 21:59
widzial ktos kiedys , albo mial styczność z kierownicami z JACKY ??
sa duzo tansze od MOMO tylko niewiem jak z ich wykonaniem, w 250zl wyrobilbym sie z naba i przesylka.
jezeli ktos wie co sa warte to prosze o info!!
pozdro
szukam czegos takiego lub podobnego z JACKY:
http://www.allegro.pl/item148965604_momo_corse_kierownica_sportowa_nowka _oryginal.html
co myślicie??
prosze o pomoc