PDA

Zobacz pełną wersję : Wydech Apexi World Sport

sickiziu
06-04-06, 11:29
powaznie zastanawiam sie nad wymiana ukladu wydechowego z serii/spawanego na 2,5cala, bez kata i koncowy apexi worldsport. czy ktos ma jakies pozytywne/negatywne wrazenia z uzytkowania tej opcji? zalezy mi zeby auto nie bylo mega glosne, taki sleeper style. czy wersja dla civa 93 jest przystosowana do rur 2,5"?
dzieki za opinie

havok
06-04-06, 12:18
Civic 5 gen ma z reguły jakieś 36mm średnicy. Ale ty i tak chcesz zakładać cały wydech 2,5 cala, więc co za różnica? Pytanie tylko, do jakiego silnika? Bo poniżej d16z6 to przerost formy nad treścią.
Ten Apexi jest jednym z najcichszych na rynku. Poza tym piękny jest :).

sickiziu
06-04-06, 12:26
silnik b16a2, wlasnie nie wiem moze nawet dla tego 2,5 to przerost formy nad trescia?
w opisie zestawu napisane jest : cat-back exhaust - czy to oznacza ze za rura de-cat nie bedzie juz miejsca na srodkowy? troche jestem pogubiony
najcichszy? wspaniale :)

boomer
06-04-06, 12:38
2,5 cala to dla nas 60mm bo w usa podaja bodajze srednice zewnetrzna a my liczymy po srednicy wewnetrznej. Dla mnie srednica ok. Cat-back oznacza zestaw od katalizatora, tzn kolektor i kat zostaja a reszte zakladasz to co kupisz. Jak sie myle niech mnie kto poprawi

sickiziu
06-04-06, 12:48
tzn. jest srodkowy w zestawie czy nie?
moze tak: kolektor zostaje zeliwny jeszcze jakis czas, kat idzie na smietnik(rurka zamiast), rury srednicy 60mm, apexi WS na koniec. jest miejsce na srodkowy czy to profanacja jakas WS i srodkowy?
dzieki

Adam R.
06-04-06, 12:50
Cat-back oznacza zestaw od katalizatora, tzn kolektor i kat zostaja a reszte zakladasz to co kupisz. Jak sie myle niech mnie kto poprawinie myslisz sie