Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Kierunki do lexów Civic 95 r

Pozer
05-04-06, 18:25
Witajcie
Kupiłem dziś lexy na tył do Coupetki.
Owszem prezentują się ładnie ale po założeniu okazało się że kierunkowskazy migają na czerwono.
Doradźcie cos czy da sie coś z tym zrobić
Pozdrawiam

MarcinM
05-04-06, 18:36
Chyba ktoś kiedyś pisał że potrzeba wstawić zielone żarówki.

Wallia
05-04-06, 19:03
Montaż zielonej żarówki nic nie zmieni, tak samo założenie diademów. Nic się nie martw, że świecą na czerwono.Jak ci policja zabierze dowód to się nie przejmuj, zrobienie przeglądu na lampy kosztuje 20 zł i znaczki skarbowe za 6 zł.A dowód odbierasz do 3 dni od zatrzymania :)

Pozer
05-04-06, 20:17
Hehe no w sumie masz rację z tym przeglądem :grin:
W dzień ogólnie słabo widoczne są te kierunkowskazy.
Czyli nie ma żadnego sposobu na zrobienie tego tak jak powinno być czyli na pomarańczowo??
Tez słyszałem że zielone żarówki albo diodowe dadzą radę ale szczerze w to wątpię

LIO
05-04-06, 21:00
nie no rada, na zrobienie przegladu jest kozacka. Po co zmieniac :/

Pati
05-04-06, 21:00
trza bylo miec glowe na karku jak sie kupowalo lampy. jest masa wzorow majacych 'biale' kierunkowskazy i wtedy tylko wsadzasz odpowiednia zarowke...

Simpson_CiViC
05-04-06, 21:22
Ja tez mam lexy na ameryke z tymże w 6gen HB. Jedynym wyjściem było włożenie pomarańczowej żarówki w miejsce tych od cofania i jest git :grin:
Mijania była 2 włóknowa to jej instalke rozdzieliłem na 2 osobne tak że stop mam oddzielnie w górnej częsci lampiona :idea:
pozdro

Wallia
05-04-06, 21:33
Nawet nie ma sensu dawać na piwo diagnoście bo się nie opłaca. Na przeglad, to poświęć sobie 20 minut pracy i załóż fabryczne lampy zewnętrzne.Nawet nie sil sie na nich przykręcanie tylko chwyć 1 nakrętką :) Daje ci przegląd i jedziesz sobie założyć znowu lexy. Całą procedurę możesz powtarzać do znudzenia,a policjantowi na odchodne powiedz żeby nawet się nie silił ze swoim chłopcem jak już wsiądziesz do samochodu i odjedziesz, że ci zrobili na złość zabierając dowód, bo ci to poprostu zwisa.

LIO
05-04-06, 21:50
za któryms razem, przeglady przekrocza wartosc gównianych lamp, które mozna odsprzedac i kupic sobie wlasciwe.
Fajnie jest jak pojedziesz w trase i zabiora Ci dowód w koziej wólce i zanim do Ciebie dotrze, to minie kilka tygodni nieraz

W tym kierunku to ten temat zmierza, do dzialu "Porady wujka dobra rada" "D a nie na styling

ppm702
06-04-06, 00:06
W tym kierunku to ten temat zmierza, do dzialu "Porady wujka dobra rada" "D a nie na styling
święte słowa - odrobinę powagi Panowie. Jak jest z dowodami każdy wie... Postaraj się dopytać Simpson_CiViC, i jak coś wymodzisz to napisz ku poradzie dla innych