PDA

Zobacz pełną wersję : mrowki wsamochodzie HELP ME!!!

ukash25
14-06-09, 11:53
Witam, mam problem- zobaczylem mrowki w samochodzie w grupie,usunelem cale te nielegalne zgromadzenie i na drogi dzien okazalo sie ze to nie wszystko,zostalo jeszcze raz tyle tylko ,ze sie rozeszly w pojedynke i zapanowaly cale wnetrze auta...boje sie zeby ku...wy sie nie rozmnorzyly ,bylo juz usuwanko na slodko lecz widocznie ta rasa jakas jest inteligetna i nawet nic nie ruszyly,ale przez okolo 1h szukalem i nie znalazlem ani sztuki ,a po paru godzinach znowu tlum nielegalnych pasarzerow przejelo moja hanie ....czy jest ktos kto spotkal sie z nimi twarza w twarz??? i przegonil to towarzystwo,bo ja juz jestem bez radny a wiadomo,ze to poczatek ich sezonu i dopiero moga sie rozmnorzyc,jezeli nic nie pomorze to jedynie rozbieranie auta mi zostanie (do srubeczki)...z gory dzieki za pomoc...pozdrawiam

skolopendra
14-06-09, 11:55
zmień miejsce parkowania ,a opony sprayem na robactwo :D

ukash25
14-06-09, 12:02
dzieki za super rade lecz juz stoje w takim miejscu ze ani szt. sie juz nie powinna dostac .Lecz nie zmieni to faktu ze pasorzyty dalej zalegaja w hani i chce sie ich pozbyc z wnetrza auta czyms co mi rowniez nie zaszkodzi...

skolopendra
14-06-09, 12:05
to faktu ze pasorzyty dalej zalegaja w hani i chce sie ich pozbyc z wnetrza auta czyms co mi rowniez nie zaszkodzi...

jeśli nie będzie to iperyt czy inny sarin ,to wszelaki środek dostępny w handlu,po użyciu i wywietrzeniu nie zaszkodzi ci ;)

ukash25
14-06-09, 12:06
dzieki za super rade lecz juz stoje w takim miejscu ze ani szt. sie juz nie powinna dostac .Lecz nie zmieni to faktu ze pasorzyty dalej zalegaja w hani i chce sie ich pozbyc z wnetrza auta czyms co mi rowniez nie zaszkodzi...
czym je wytepic???

a znasz moze jakas nazwe preparatu sprawdzonego juz na te mroweczki ...oprucz mrowkojada, bo na naszym rynku mrowkojad jest niedostepny ;-)

ziomal007
14-06-09, 12:27
Ja w domu walczyłem swego czasu z nimi. Używałem środka expel czy jakoś tak.
One go żarły i zdychały :D

Wysyp trochę na dywaniki , zostaw na noc , uchyl szyby co by nie capiło rano. Później wysprzątać i to na tyle powinno być.

tfidos
14-06-09, 13:53
u mnie nielegalne zgromadzenie upatrzylo sobie moj garaz, mieszkaja pod nim ale gnoje wychodza na powierzchnie i kreca sie przy bramie.
niedawno nie bylo mnie z samochodem tydzien w garazu, patrze a tutaj maly kopiec w srodku garazu. ziemi nanosily swinie(mrowki)
kupilem jakis proszek na mrowki i je nakarmilem, dzisiaj pojde sprawdzic czy cos dalo, jak sie uda to zdam Ci relacje :P

ukash25
14-06-09, 13:59
dzieki wam za pomoc...narazie spryskalem miejsca ich siedliska i miejsca z kad wychodzily perfumami no i narazie ze 3 szt. tylko wynalazlem... zobaczymy jak bedzie dalej :D

mario1982
14-06-09, 14:59
bardzo ciekawy post :)
Jak już cie te mrówki doprowadzą do rozpaczy, to spróbuj tego (sprawdzone w warunkach bojowych).:
http://zwalczaj.pl/product_info.php?products_id=232&osCsid=c9176964dec01698761713571ed4dc67
Miałem problem z francami w garażu i ten środek załatwił sprawę.

skolopendra
14-06-09, 16:19
http://zwalczaj.pl/product_info.php?...1713571ed4dc67
Miałem problem z francami w garażu i ten środek załatwił sprawę.

do tego jeszcze do środka zapakuj, tak dla pewności odstraszacz na krety,i po kłopocie :D

pawulon_
14-06-09, 17:15
Mam odstraszacze mrówek, ale takie co sie wbija w glebe, nie wiem czy to by pomoglo

http://allegro.pl/item660432723_odstraszacz_mrowek_isotronic_nowy_od _ss.html

dokladnie takie, 4 dyszki

kolega z ogrodka tym wypędził intruzy

ukash25
14-06-09, 19:11
a czy ktos wie wiecej na ten temat http://zwalczaj.pl/product_info.php?...1713571ed4dc67 czy w samochodzie nie narobi szkod??

albin3
14-06-09, 19:59
Substral na mrówki.Sprawdzone.

ukash25
14-06-09, 20:13
a co to jest ten substral proszek plyn w jakiej jest postaci i czy we wnetrzu auta byl juz testowany czy nie zaszkodzi mi pozniej???

Nemereth
14-06-09, 20:46
Ja w domu walczyłem swego czasu z nimi. Używałem środka expel czy jakoś tak.
One go żarły i zdychały :D

Wysyp trochę na dywaniki , zostaw na noc , uchyl szyby co by nie capiło rano. Później wysprzątać i to na tyle powinno być.

no w domu sobie posprzatasz... ale w samochodzie jak pozdychaja to ich nie wyciagniesz :P
Problem w tym zeby to w duzych ilosciach nie gniło pod wycieraczkami czy gdziekolwiek indziej :)

powiem Tobie udaj sie do ludzi cos ala pszczelarze, zadymią Ci samochod a maleństwa same wyjdą i to by było najlepsze rozwiązanie. W rezultacie co najwyżej więcej wydasz na perfumy do samochodu :)

ale lepsze cokolwiek niż kopiec na tylnej kanapie hahahahaha

cifek wawa
14-06-09, 21:32
a probowales ogniem je wygonic?

Robal83
14-06-09, 21:43
też miałem ten problem z mrówkami, ale je usunołem WD40 niektóre miejsca i nie ma narazie

stashek
15-06-09, 08:58
a probowales ogniem je wygonic?

Ogień w aucie?:D A może dawnym zwyczajem... Zagazować je?