Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jeden kluczyk (zwykly) - co dalej... D15Z6 3d 98'

carvino
03-04-06, 23:47
Witam!

Wlasnie kupuje samochod jak w temacie - jednakze ma on jeden kluczyk. Czerwonego brak.
Problem - immobiliser - z tego co rozmawialem z osobami ktore znaja Hondy - to ponoc jest problem ze skopiowaniem zwyklego kluczyka - potrzebny jest czerwony.... no i wiadomo, ze przyszlosciowo moze to rodzic problemy...

Rozwiazania sa 2:
1. Kopia kluczyka - google znalazlo kilka firm - np. http://www.ewand.com.pl/ ktora na stronie pisze, ze nie potrzebuje czerwonego...

2. Nowy uklad immobiliser z kompem - ponoc ceny w okolicach 800-1200 zl + instalacja :]
troche sporo... czy to realne ceny?

niby szukalem na forum - ale w tym konkretnym temacie akurat wiele nie ma (dorabiania kluczyka)

igor
03-04-06, 23:49
a moze dowiedz sie od sprzedawcy czemu czerwonego brak?

troche ryzyko kupowac z jednym kluczykiem.... idealny schemat na wałek

carvino
04-04-06, 00:00
przywieziony.... :]
z tego co zauwazylem duzo samochodow importowanych nie ma kpl kluczykow
nie wiem z czego problem wynika - ale z czegos na pewno...

MartinS
04-04-06, 07:23
Problem - immobiliser - z tego co rozmawialem z osobami ktore znaja Hondy - to ponoc jest problem ze skopiowaniem zwyklego kluczyka - potrzebny jest czerwony....

tak mówia ludzie z hondy, z doświadczenia wiem że dorobienie kluczyka z imobilajzerem bez kluczyka czerwonego nie stanowi problemy dla polskich fachowców cena od 150-200 pln.....

Nowy uklad immobiliser z kompem - ponoc ceny w okolicach 800-1200 zl + instalacja :]
troche sporo... czy to realne ceny?

dobra cena

z tego co zauwazylem duzo samochodow importowanych nie ma kpl kluczykow
nie wiem z czego problem wynika

moje dwie hondy były wąłsnei z jednym kluczykiem....

Furious
04-04-06, 08:01
Widzialem firmy (w warszawie) ktore dorabiaja kluczyki z imobilajzerem wiec mysle ze nie bedzie to problem.

carvino
04-04-06, 09:34
fajno - do wawy jezdze raz w miesiacu - wiec zrobi sie jakos...
bo Lodz to wiocha ;)

a teraz pytanie - co z ubezpieczycielem? oni czesto maja jakies porypane wymagania
chce mu dac AC...

majkel
04-04-06, 09:54
Z dorobieniem nie ma problemu. W krakowskim Geant 140zł.

ppm702
04-04-06, 10:17
a teraz pytanie - co z ubezpieczycielem? oni czesto maja jakies porypane wymagania
chce mu dac AC...

Jeśli przy ubezpieczeniu zgłosisz, że masz tylko jeden kluczy i napiszesz oświadczenie to nie będzie problemu :)

carvino
04-04-06, 18:18
a moze by tak wszyscy napisali gdzie wiedza ze mozna dorobic klucz do Hondy - zawsze sie taka informacja moze przydac - potem to zebrac i dac do FAQa?