Zobacz pe³n± wersjê : MOTOR OD HONDY CIVIC 1.6 do 1.3
Witam mam ogromny dylemat poniewaz nie dawno kupi³em honde 1.3 16v 1994 rok 129 tys przebiegu. Wszystko jest w niej ok zawieszszenie, srodek, blacha silniczek tez zdrowy do³ozyem kupe kasy do tego auta miedzy innymi ze by³ zprowadzony ale wszystki takie potrzebne rzeczy do motoru i wynios³o mnie 9300 z³ wszystko tylko mam jeden problem jak juz wczesniej pis±³em z obrotami czyli ciapaniem na wolnych obrotacj i ssaniem gdzie auto dostaje takich obrotów ze masakra ma³o silnika nie wyrwie z ramy :/:/:/ jezdzi³em juz po mechanikach inie wiedza co z tym zrobic , w serwisie hondy powiedzili ze na 100% gaznik ale to bardzo kosztowna rzecz do zrobienia i czasoch³onna, chyba ze znajde dobrego gaznikowca, i pojawia sie rozwiazanie silniczek 1.6 128 K/m benzyna przebieg 130 tys czy szukac dobrego gaznikowca czy kupowac taki silniczek mysle ze ca³y koszt to 2500 tys z³.... nie wiem pomozcie co robic tyle w³ozy³em nie mam pojecia
za 9300 to ju¿ mozna niez³e eg5 kupiæ, eg 3 to trochê s³aba baza pod swapa, hamulce i wogule chyba troche szkoda kasy bo pozniej ciezko bedzie to sprzedaæ za sensowne pieni±dze.2,5k to koszt samego swapa w rozs±dnym stanie a przek³adkê sam bêdziesz robi³
U¿ywany ga¿nik na allegro to 150 z³ wiec nie wiem w czym problem?
z jakiego miasta jeste¶? By³e¶ u konretnego fachowca czy u ¿dzicha
swap w civicu 1,3 to nie taka prosta sprawa. Najgorsza wersja civica jak± tylko mo¿na wzi±æ jako baze pod swapa. Poza silnikiem trzeba wymieniædu¿o innych rzeczy jak np. bak paliwa z pomp± itp. Generalnie chyba gra nie warta ¶wieczki
Bez sensu temat. Wchodzi na allego, wpisujesz ga¼nik civic 1.3, wychodzi ci takie co¶:
http://www.allegro.pl/item643617847_gaznik_honda_civic_d13b2_1_3_16v.htm l
Kupujesz, zak³adasz.
W takich starych autach nie je¼dzi siê po serwisach i nie kupuje nowych czê¶ci z osprzêtu silnika, blacharki itp. Nowy i w serwisie to rozrz±d albo uszczelkê sie kupuje ale nie takie ¿eczy. Mi za bak paliwa do CRX '90 powiedzieli 4000 z³ :D Z rozbitych siê przeszczepia!
Pytam bo po to jest to forum ¿eby ka¿dy sobie4 pomaga³ tak?? trak a ja siê chcia³em doradziæ ludzi którzy s± bardziej zorientowani i troszkê wiêcej wiedza na temat hondy
A ja jestem z ma³ej miejscowo¶ci. Nie Zdzichu nie chce siê do ga¼nika dotykaæ,,,a je¶li chodzi o dobrego ga¼nikowca to u mienia brak nikt nic nie wie;/;/ A przypomnê ze jestem z Sobolewa ko³o garwolinia, Zdzichu mówi ze to ga¼nik na pewno ale tak jak powiedzia³em nie chce siê dotykaæ a ja nie mam ga¼nikowca macie jakies kontakty???
kolego do warszawy chyba nie masz daleko,jak nie chcesz wyrzucaæ kasy w b³oto, popytaj na regionalnym o jakiego¶ fachowca
Przecierz da³em ci linka do ga¼nika na allegro. W czym problem? Kupujesz, Zdzichu ci przk³ada i je¼dzisz!:D
Przecierz da³em ci linka do ga¼nika na allegro. W czym problem? Kupujesz, Zdzichu ci przk³ada i je¼dzisz!:D
oby by³ dobry bo jesli bewdzie to samo to kasa w b³oto:)