PDA

Zobacz pełną wersję : Spadły obroty

iron82
08-06-09, 18:35
Hej. Mam problem z moją Hanią. Coupe 94r d16z9. Ostatnio padł mi licznik prędkości.wskazówka zatrzymała się pionowo w dół. Wypiełem kość przy czujniku i okazało sie ,że jeden pin jest nadłamany. Narazie zostwiłem jak jest. Po paru kilometrach jak zatrzymałem się na światłach obroty spadły do 400. Przygazowałem i wkręcał się normalnie lecz po puszczeniu gazy spadły znów na 400. Normalnie miałem ok 700. Jaka moze być przyczyna?? Szukałem na forum ale wszędzie jest tylko o tym,że komuś faluja obroty. A u mnie poprostu spadają do 400 i atm zostają dopóki nie przygazuje. W czwartek mam zamiar wyczyścić silniczek krokowy. Czy to może byc to??Aha.. Sprawdzałem błędy na ecu i mam tylko ten dotyczący vss. A check engine zapala mi sie po nagrzaniu silnika w momencie gdy obroty spadają do 400.

81saren
09-06-09, 09:51
Napraw najpierw , to co masz , skasuj bledy i dopiero napisz .
Te obroty maga byc rowniez tym spowodowany ale niezawsze.
Skasuj wszystkie bledy reset kompa i dopiero napisza co i jak.

Shad
10-06-09, 13:29
Też mi obroty spadały do takich niskich jak Tobie.
Spróbuj wyczyścić przepustnicę. Mi to pomogło =]

iron82
10-06-09, 15:16
Dzięki. W czwartek się za to zabiore. Dzisiaj jade do znajomego elektryka bo zauważyłem,że jeden pin w kosci od czujnika prędkosci jest złamany.

iron82
10-08-09, 22:30
Pora odświeżyć :) Udało mi się dojść dlaczego obroty spadały. Była to wina poluzowanego paska rozrządu. Naciągnąłem i teraz chodzi piknie. Błąd vss wywalał bo miałem walnięty pin w kości przy czujniku i nie było styku.