PDA

Zobacz pełną wersję : Instalacja holenderska pomocy

Pigi1234
07-06-09, 21:52
Witam potrzebuje pomocy posiadam civa coupe z silnikem d15b7 instalacja 2gen. firmy AG. Civ chodził na samym gazie niestety nie wiem jak długo i pojawił się problem z odpalaniem odnoszę takie wrażenie jak by elektrozawór nie chciał otwierać po delikatnym puknięciu w przednią cześć miksera problem ustępował do czasu jak silnik jest nagrzany i wtedy dalej to samo?Teraz już wogóle nie odpala.Warsztaty lpg odsyłają mnie z kwitkiem nikt nie chce tykać holendra:mad: . Pomyślałem że jak nie na lpg to może w końcu na benzynie Przesiedziałem cały dzionek i znalazłem dlaczego nie chodzi na Pb plus od listwy paliwowej jest odłączony:eek: i podłączony do lpg jak zamienię przewody to chodzi na benzynie ale tylko na wolnych obrotach jak się doda gazu dławi się i gaśnie, filtr paliwa wymieniony pompa też i dalej to samo? Civ na gazie nie odpala a na benzynie nie jeżdzi :eek: . Trochę się rozpisałem ale cięko to wytłumaczyć w kilku słowach:D

rooter666
07-06-09, 23:10
pierwsze co to zajmij sie doprowadzeniem do dzialania silnika na benzynie , po tym co piszesz to sprawdzilbym jak jest ustawiony zapłon ,możliwe ze ktoś go ustawial pod lpg i teraz jest problem ,nie zaszkodzilo by zmienic swiece na nowe ,ogólnie iskra musi być pod lpg idealna ,gaz jest czuły na to :D

Pigi1234
07-06-09, 23:52
Właśnie się staram żeby najpierw chodził an Pb , a jak by wyglądały objawy przy zajechanych wtryskach????

rooter666
08-06-09, 00:05
Właśnie się staram żeby najpierw chodził an Pb , a jak by wyglądały objawy przy zajechanych wtryskach????

jeżeli na wolnych obrotach na benzynie chodzi równo i nie szarpie to wtryski bym narazie zostawil w spokoju

Pigi1234
08-06-09, 01:03
ok thx , zmienię świece i ogarnę zapłon i zobaczymy i na wszelki wypadek luknę ciśnienie paliwka

świece ogarnięte, dalej to samo zrobiłem samodiagnostykę i wywaliło mi błąd nr 5 czyli <Czujnik bezwzględnego ciśnienia w kolektorze wlotowym lub jego obwód
> co to może oznaczać ????:confused:

Pigi1234
09-06-09, 21:39
Wszystko już spoko były zamienione kostki !!!

Zgłaszam temet do usunięcia

vnv_nation
09-06-09, 22:28
czemu do usuniecia? moze przydac sie potomnym :D