Zobacz pełną wersję : ktos ma taki tlumik?
siema
taki mi wpadl w oko bo robie auto od podstaw ale nei chce tym razem chalasu..
http://img233.imageshack.us/img233/2458/tspx1co02s5hf.jpg
taka opcja jak na zdjeciu z takim wlasnie silencerem (nie calkiem go widac) zakladajac ze jest katalizator to da sie go sciszyc ta wkladka do poziomu normalnego tlumika?
dajcie mi jakies info bo sie lekko napalilem :oops:
pozdroo
wieshaq
Wygląda jak Upgrade. Pytaj użytkowników takowego. Trochę szeroki otwór w tej wkładce (i pewnie jedna tylko ścianka) więc z wkładką będzie ciut głośniej niż na serii.
no na tym co mam tez jest glosniej ale to moze byc to ze nie mam kata bo pamiertam ze jak wycianalem to zrobilo sie glosniej (ale wtedy to byl jeszcze inny tlumik)
w aucie ktore teraz robie kat jest....
pamietam ze ktos sie chwalil takim ale za cholere nie pamietam kto
Ja mam Upgrada i mam kata i reszte wydechu seryjna wiec jezeli silencera nie mam to jest *****iscie glosno ze po paru minutach boli Cie glowa jezeli wloze silencer i go skrece na max to jest ciut glosniej niz na serii a jezeli silencer jest wlozony i max otwarty to jest bardzo przyjemne mruczenie nie za glosno nie za cicho glowa nie boli a kazdy zwraca uwage na to ze jedziesz
no i super!! dobre info....
tx........
O dodatkowe mozesz spytac Adamciv lub teraz Enzo, bo chyba taki sam ma :)
Tez mam UPGRADA ale REVOLVER S i musze przyznac ze tak Basowego dziwieku tłumika jeszcze nie słyszalem , nie jest głosny ale *****iscie basowy :)
Ogólnie liczylem ze bedzie bardziej jak w motorze ale jest ogólnie jest OK.
odnosnie obrazka troche to nie wyglada na Upgrada
http://www.honda-crx.info/forum/viewtopic.php?t=6243&start=15
a ten Upgrade Revolver S jest blosniejszy duzo od Ultera ?
Ja niestety nie słyszalem dedtykowanego ULTERA do CRXa , ale pewnie jak bym mial wiecej kasy to bym kupił własnie dedykowany tłumik :)
Nie wiem jak jest w przypakdu innych modeli Upgrada ale bez wkladki w samochodzie jest bardzo basowo az zabardzo :twisted:
:!: Alo Panowie a nie jest to przypadkiem jeden z "karbonowych" ;) tlumnikow oferowany przez firme Mtuning? Jeśli tak i ktos z Was go ma to dajcie jakieś opnie(barwa dzwieku,poziom halasu etc.) bo sam jestam nim zainteresowany pozdro
to nie jest zaden upgrade
Alo Panowie a nie jest to przypadkiem jeden z "karbonowych" tlumnikow oferowany przez firme Mtuning?
wlasnie jest
ja taki miałem kupa straszna ten ala carbon to pomyłka a wkładke wyciszającą zgubiłem po 2 godzinach :D przykręcona na taki mały imbusik
ale nie powiem
głosny jest ze hohoho :D
nooo to mnie zmartwiles
[ Dodano: Wto 04 Kwi, 2006 ]
tzn glosny ze zgubiona wkladka?
a przez te dwie godziny co miales wkladke to jak bylo? :-)
czemu kupa? napsiz cos wiecej?
Powiem tak tłumik strasznie głosny czy z wkładką czy bez to było bez różnicy praktycznie i do tego marnie wykonany wkładka była zenująca jeszcze hałasowała od wibracji
W srodku nie dalo sie rozmawiać przy 4000 obrotów
Jak widziałem policje to na luz wciskałem sprzegło i balem sie zeby nie zabrali dowodu taki głosny był :D zdjełem po dniu jedzenia i sprzedałem
na twoim miejscu dołorzyłbym kasy i kupił coś innego :P
Pozdro ziom
http://tuningo.net/index.php?id=11
moze cos wybierzesz 8)
widziałem te tłumiki słyszałem dobre opinie tylko brać :D
No wlasnie ja mam Upgrade M16s bardzo polecam :smile:
A ja sie podepne pod temat..
Sa jakies tłumiki, powiedzmy o podobnym wygladzie do tego M16, ale standardowej, jak w serii głośnosci? Ew. tylko ciut glosniejsze...
Chetnie bym sobie zmienil na jakis ładniejszy niz seria, ale wlasnie cichy..
Dexter nie jest za głosny ten twój?chodzi mi o taki niezbyt glosny ale wyrazny basowy pomruk.....
A może by tak odłożyć trochę i kupić coś w stylu M-Techa, albo Megan?
Ja miałem tłumiczek Upgrade THUNDERBALL s .Wytrzymałem 1 dzien.Tłumik cholernie głosny z wkladką,bez wkładki nie testowalem bo mam wrażliwe uszy :D Teraz smigam na dedykowanym ultera i jest git. Pzdr
Nie jest glosny do momentu kiedy jezdzisz z silencerem. Ale on ma regulowane natezenie dzwieku wiec spoko mozna sobie dopasowac. Jak dla mnie ma ladny basowy pomruk :grin:
Nie jest glosny do momentu kiedy jezdzisz z silencerem. Ale on ma regulowane natezenie dzwieku wiec spoko mozna sobie dopasowac. Jak dla mnie ma ladny basowy pomruk
ale ten co na fotce? z mtuning.pl?
Ja mam M16s i wypowiadalem sie ogolnie o tym moim :grin: ale kolega tez ma Upgrade innego i tez jest zadowlony wiec chyba ogiolnie Upgrady nie sa jakies strasznie glosne
sie zamotalem
juz nie wiem.. napalelem sie na tego ale widze kiepawo z opiniami
Mi kolega odradzal kupowac takiego "carbonowego" bo tak samo dziala i mruczy co zwykly a doplaca sie tylko za wyglad
ten z fotki jest w sumie nie drogi..... chyba jak nie kupie to sie nie dowiem
prosilbym jeszcze o opinie uzytkujących dedykowanego ultera czy ryczy czy ladny basowy pomruk tylko
Ja moge coś powiedzieć o ulterze dedykowanym do 1,4 do wersji 5d, jeździ on co prawda w w sedanie, ale silnik ten sam, z tym że nie jest to tłumik ala megan tylko zwykły tłumik z pojedynczą końcówką ultera. Jest pomruk basowy delikatny zupełnie nie przeszkadza w jeździe, słychać go w środku jak zwykły który sie troche przedmuchał :P.
to tak. ulter cicho mruczy. bardzo cicho. taki do jazdy w trase
Mam pytanie odnosnie Upgrade revolver s- moge kupic cos takiego i wlasnie boje sie, ze samochod stanie sie zbyt glosny, co myslicie na ten temat?