PDA

Zobacz pełną wersję : Dziwny rezonans

orzel_86
06-06-09, 16:04
witam...

Mam do kolegów pytanie, otóż w moim d15z3e występują dziwne dźwięki w okolicach podwozia. opisze dokładnie o co biega.

w okolicy 3500 rpm słyszę drżenie podobne do efektu jakby ktoś uderzał czymś w blachę - NIE JEST TO OSŁONA KATA, znajdującego się z przodu (nie u dołu), wszystkie osłonki całego wydechu zdjąłem wiec nic mi nie stuka, natomiast jak wyciągnąłem tłumik środkowy to przestało drżeć i było si, po założeni to samo;/. I teraz pytanie mam takie: co zrobić i gdzie szukać przyczyny tego bo mnie to wkurza!!!!!!!!!!!!!!!

Kolejny problem to odgłos rezonansu w okolicach pod pasażerem z przodu, tez od tłumika sądzę... ale jak jest silnik zimny na 1 i 2 biegu na określonych obrotach - nie było tego przed zdjęciem tłumika środkowego...

PROSZĘ O RADĘ I POMOC....:(

skolopendra
06-06-09, 16:38
natomiast jak wyciągnąłem tłumik środkowy to przestało drżeć i było si, po założeni to samo;/.

to jak to sprawdzałeś ?tak sobie wyciągałeś i zakładałeś tłumik środkowy? ........

janisz
06-06-09, 16:52
Puknij czymś w katalizator bo może się skończył i masz grzechotkę.

orzel_86
06-06-09, 16:59
kolego skolopendra:), chodzi mi o to że najpierw odkręciłem tłumik środkowy odpaliłem silnik i troszkę pogazowałem i nie było słychać tych strasznych dźwięków, było ok dlatego twierdze że to nie kat, natomiast potem przykręciłem tłumik z powrotem i tak samo coś drży... denerwuje mnie to niesamowicie

skolopendra
06-06-09, 18:22
odkręciłem tłumik środkowy odpaliłem silnik i troszkę pogazowałem i nie było słychać tych strasznych

genialne :rolleyes:
najprawdopodobniej tłumik końcowy się sypie

TeeS1975
06-06-09, 22:34
Napisał orzel_86 Zobacz post
odkręciłem tłumik środkowy odpaliłem silnik i troszkę pogazowałem i nie było słychać tych strasznych
genialne
najprawdopodobniej tłumik końcowy się sypie
Albo środkowy i końcowy też może, ale to jakoś tak samo powinno wyjść z przemyśleń

orzel_86
07-06-09, 22:31
dziękuję panowie za sugestie, OSŁONA UMARŁA OD KATA, drgania się z fizycznego punktu widzenia lubią przenosić, tak było

pozdro!

panowie moderatorzy temat moŻna CLOSED

:):)

jjurgiel
08-06-09, 09:17
w pierwszym poście jeszcze żyła:D