Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : chip ecu p28

wrobelbiz
06-06-09, 15:33
Witajcie.
Zgodnie z opisami znalezionymi w necie - głównie z pgmfi.org zczipowałem sobie kompa.
Wszystko spoko, skończeniu podpiąłem do hondy i spróbowałem odpalić.
Hania zapaliła i miała ponad 2000 obrotów, odcinka na 4000 - czyli wszystko ok bo jest czysty eeprom.
I teraz zaczynają się schody: wybrałem połączenie za pomocą kabla DKU-5, ale nie mogę się połączyć z ecu:mad: Próbowałem już chyba prawie wszystkie kombinacje kolorów kabli, lecz dalej to samo - not connect to the ecu w crome i we freelog powrotny sygnał nie dociera. J12 odcięte, J1 spięte, wszystko zrobione zgodnie z opisem. Może ktoś pomóc jak wgrać mapy do tego czipa oraz jak się połączyć żeby mieć datalogging?

Czytałem pgmfi.org i mojego przypadku nie znalazłem.

Pozdrawiam.
wrobelbiz

emg
07-06-09, 09:23
mapy się wgrywa programatorem na stole

Cairo
08-06-09, 16:12
uważaj z takimi metodami bo możesz uszkodzić silnik

Tompro
08-06-09, 20:12
No i żeby był datalogging to musi być najpierw wgrany odpowiedni program (zewnętrznym programatorem) z aktywowaną tą opcją.

Generalnie to co chcesz robić to jest możliwe m.in. z Hondatą S300. Także kupujesz Hondate albo sobie poszukasz bo robili na pgmfi.org taki opis układu z programowaniem w locie do kompa OBD1 i sam dorabiasz wszystko.

soldi
08-06-09, 23:50
czyli biorąc pod uwagę stan Twojej wiedzy - odpuść sobie zanim coś się poważnie spierdzieli i dopracuj teorię