Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Kierunki na stałe !!!!!!!

jerry
05-06-09, 23:01
Witam chciałem w swoim 6 genie zrobić nie wiem jak to się dokładnie nazywa tak jak w amerykańskich samochodach czyli kierunkowskazy przednie pala sie cały czas ! wiem ze sa potrzebne oprawki dwu włuknowe ale jak sie okazało po rozebraniu w 6 genie sa pomarańczowe żarówki nie jak w 5 genie takie nakładki (chyba)! znalazłem pomarańczowe dwu włuknowe http://carlamp.pl/produkty.php?aid=&nid=&mid=&tid=&zid=%AFar%F3wki+Kierunkowskaz%F3w%2C+%B6wiate%B3+S topu+i+Cofania&yid=&Submit=Szukaj ale maja inna wtyczke! robiliście juz takie coś w 6 genie ? może ta nakładkę z 5 można włożyć w ten otwór i normalnie zakrecić oprawkę z biała żarówką! ????????

fishki
07-06-09, 13:32
Może to troche OT, ale w polsce taka przeróbka jest nielegalna. Kupilem V gena z takim własnie światłami, ale w ciagu tygodnia zatrzymali mnie 2 razy. Zakleiłem odpowiednie styki. Teraz nie ma postojówek, ale przynajmniej mam świety spokoj z policja.

Yetii
07-06-09, 14:34
Może to troche OT, ale w polsce taka przeróbka jest nielegalna. Kupilem V gena z takim własnie światłami, ale w ciagu tygodnia zatrzymali mnie 2 razy. Zakleiłem odpowiednie styki. Teraz nie ma postojówek, ale przynajmniej mam świety spokoj z policja.
Ciekawe czy Ci z zaklejonymi stykami przejdzie przegląd... Dlaczego taka przeróbka jest nie legalna? Gdzie to jest napisane?
Mój Civic od 96' do zimy zeszłego roku jeździł ze świecącymi kierunkami i przez ten okres nigdy nie było problemów z policją itp, przeglądy też zawsze przechodził. Jeśli chcesz przerobić to powinieneś zaopatrzyć się w nowe lampy i do tego oprawki do żarówek najlepiej z kawałkiem wiązki i przerobić trochę instalację. Ja teraz mam przerobioną i również samochód przegląd przeszedł bez problemów (nie wiem dlaczego taka przeróbka miała by być nielegalna).

Chipsy2
07-06-09, 17:18
No i tu się właśnie kolego Yetii mylisz okropnie. W przepisach jest wyraźnie napisane że światła pozycyjne mają mieć barwę białą.

Yetii
07-06-09, 17:32
No i tu się właśnie kolego Yetii mylisz okropnie. W przepisach jest wyraźnie napisane że światła pozycyjne mają mieć barwę białą.
Mogę się mylić i nie będę się upierał przy swoim:) Tylko zastanawia mnie jedno dlaczego na żadnej stacji diagnostycznej przy corocznym przeglądzie, nawet przy pierwszej rejestracji nikt nawet słowem nie pisnął, że takie światełka są niezgodne z przepisami:confused: Ehs ta nasza Polska...:D

fishki
07-06-09, 18:47
Ciekawe czy Ci z zaklejonymi stykami przejdzie przegląd... Dlaczego taka przeróbka jest nie legalna? Gdzie to jest napisane?

No wlasnie problem polega na tym, ze moj 5gen przeszedl przeglad z obrysowkami (postojówkami) wloznymi w migacze swiecacymi caly czas na kolor pomaranczowy! Niestety władza tego nie akcpeuje

Sozan_
07-06-09, 20:19
u mnie ze świecącymi kierunkami przeglądu auto nie przeszło

Chipsy2
07-06-09, 22:05
Zasada jest tka że prawie każda SKP to jest czyjś interes który ma przynosić dochody. A co się z tym wiąże nie będą się wszystkiego tak bardzo czepiać. Ale przepisy mówią tak jak napisałem wcześniej. I policjant n drodze ma rację. Ja ze swoimi śmigam od pół roku i nikt się nie czepie. Ale jak znajdę chwilkę czasu to zrobię sobie tzw. "wyjście awaryjne" :) I będzie pstryk i pozycja powróci do lamp :)

andrewVIP
08-06-09, 01:32
ja jeżdżę z obrysówkami też już jakiś czas i nie miałem problemu z policją, przegląd przechodzi bez problemu, u mnie w mieście jeździ kilka autek sprowadzonych z USA bez przeróbek, jeden Chevrolet ma z przodu żółte "postojówki" i jeździ...

Smolar
08-06-09, 01:38
Ja w 6genie mam podlaczone jedno wlokno pod postoj a drugie pod migacz(oprawka dwuwloknowa w miejsce migacza)..w Poznaniu tez ostatnio dowody lecialy za USDM z przodu,dlatego zrobilem sobie przy okazji wylczanik z wewnatrz na ,,pstryczka"..takze wilk syty i owca cala,na przeglad sie wylaczy a i jak Pan wladza zatrzyma to mozna powiedziec ze jakas zwara byla:)

fishki
08-06-09, 07:46
Ja w 6genie mam podlaczone jedno wlokno pod postoj a drugie pod migacz(oprawka dwuwloknowa w miejsce migacza)..w Poznaniu tez ostatnio dowody lecialy za USDM z przodu,dlatego zrobilem sobie przy okazji wylczanik z wewnatrz na ,,pstryczka"..takze wilk syty i owca cala,na przeglad sie wylaczy a i jak Pan wladza zatrzyma to mozna powiedziec ze jakas zwara byla:)

No własnie tez mam w planach taki pstryczek. Bo efekt "obrysówek" jest świetny :)