PDA

Zobacz pełną wersję : Phonocar OR Hertz

banit-a
30-03-06, 14:47
Witam ...troszke juz poczytałem i widze ze polecacie glosniki firmy Hertz bylem dzisiaj w sklepie zorientowac sie co i jak pan ktory tam sprzedawal powiedzial mi o firmie Phonocar ponac to rowniez wloska firma ktora konkuruje (probuje konkurowac :) ) z Hertz z tym ze Phonocar sa tansze i to prawie o 100zl (dla biednego studenta to juz cos hehe :mrgreen: ) chodzi mi tu o zestaw 2x tweeter + 2xwoofer ... jesli nie jestem melomanem zadowole sie Phonocar czy naprawde warto dolozyc to 100zl i miec Hertz (i nie bedzie tu chodzilo tylko o znaczek firmy :) ) ... z gory dziekuje za informacje ... pozdrawiam

EDIT:
= szukalem czegos na temat Phonocar (opcja szukaj) i nie ma praktycznie zadnych opini na temat glosnikow tej firmy nie znalazlem ... stad moje pytanie jesli zle szuka to mozna wyzywac :D (jestem poczatkujacym forumowiczem ...)

dodam ze chce wygluszyc przednie drzwi i kupic glosniki o srednicy 165mm ...na poczatek bedzie to obslugiwalo radio ...jak dozbieram kaski to wzmacniacz

ppm702
30-03-06, 22:31
phonocar bez wzmacniacza da sobie radę

banit-a
31-03-06, 18:31
ppm702, dzieki :) ... koles za hertz wola 260zl (sa to DSK 165 ) a za phonocar 200zl ... i tak teraz nie wiem :) 60zl droga nie lata dlatego to pytanie zadalem... jestem totalnym laikiem jesli chodzi o caraudio (od 2 tygodni mam hondzie :D ) i chcial bym zeby mi ladnie gralo ... :) pozdrawiam

MartinS
31-03-06, 19:18
jęzlei chcesz sie dowiedziec dużo na temat phonocar'a, poszukaj firmy Bariera Dźwieku oni byli albo i sa nadal przedstawicielem tej firmy.....

emg
31-03-06, 20:27
to z tych dwóch wybierz sobie power bass za 270 :D

banit-a
31-03-06, 22:36
:D dzieki chopaki :) ... staram sie poczytac jak najwiecej i sluchac madrzejszych :) ...no i od malego mi mowiono ze kto pyta nie bladzi :D ... jak juz jakis watek otwarlem to spytam o cos jeszcze ... czytalem o dystansach z plyty MDF ale czytalem dalej i ponac jeszcze lepsze sa jakies stalowe prawda to ? moj ojciec ma tokarke ...frezarke itd... moze mi cos takiego zbajeruje warto go meczyc ? czy jak by co to ciac z MDF

pozdrawiam

ppm702
03-04-06, 11:06
metalowe będą bardziej rezonować i będą cięższe... zrób z MDFu

banit-a
03-04-06, 16:03
ppm702, dzieki :)... no to beda z MDF ... narazie mam CD Clarion DRB3375 nic cudownego ale lepsze to niz medion :D ... do tego wyglusze drzwi + dystanse z mdf no i phonocar-a glosniki ...mysle ze mnie to zadowoli...a jak mnie to wciagnie to bede inwestowal i modernizowal ... jeszcze raz dziekuje za wskazowki ...

pozdrawiam
banita 8)

robert_equus
29-04-06, 11:53
ppm702, dzieki :) ... koles za hertz wola 260zl (sa to DSK 165 ) a za phonocar 200zl ... i tak teraz nie wiem :) 60zl droga nie lata dlatego to pytanie zadalem... jestem totalnym laikiem jesli chodzi o caraudio (od 2 tygodni mam hondzie :D ) i chcial bym zeby mi ladnie gralo ... :) pozdrawiam

Słyszałem PHONOCAR'y ... a użytkuję HERTZ'a ... według mnie nie ma co porównywać...