Zobacz pełną wersję : Lotka/Daszek civic EG4
Czy da sie oddzielic plastikowa lotke od elementu na ktorym jest zamocowana? Chodzi mi o ten polakierowany pasek ktory przykreca sie na topie szyby. Musze wymienic ten pasek bo w moim sa wylamane mocowania.Jest do kupienia taka czesc ale lotka w niej jest uszkodzona - i zastanawiam sie czy da rade zrobic "podmiane".
Pozdrawiam. M.
Mnie się nie udało tego zrobić. Odkreciłem wszystkie srubki i wyciagnąłem z dwóch zatrzasków na końcach i dalej nie chciało odejść. Wygladało tak jakby te części były jeszcze sklejone. W sumie nie chciałem nic zepsuć więc po tym sie poddałem...
A Ty próbowałeś wogóle to oddzielić ?
Mnie się nie udało tego zrobić. Odkreciłem wszystkie srubki i wyciagnąłem z dwóch zatrzasków na końcach i dalej nie chciało odejść. Wygladało tak jakby te części były jeszcze sklejone. W sumie nie chciałem nic zepsuć więc po tym sie poddałem...
A Ty próbowałeś wogóle to oddzielić ?
Tak, wlasnie doszedlem do tego samego momentu co ty :)
I tak mysle sobie ze ktos komu sie udalo to zrobic albo wie jak to zrobic moglby cos podpowiedziec :)
U mnie w 5 gen też sie wyłamały mocowania lotki . Dałem to dla kumpla , który jest ślusarzem i on wziął przyspawał śrubki w miejscu gdzie fabryczne były wyłamane . I po założenieu było OK 8) Tylko trzeba uważać jak sie spawa ponieważ blacha jest cieniutka i moga sie porobić dziury :) Więc po co kupować nową ? Lepiej jest naprawić starą . :D
Ja to zmienilem lotke na ta z ostatnich lat produkcji jest metalowa i dluzsza tylko od dolu ma plastik, w poczatkowych latach bylo troszke metalu i od dolu i od gory byla plastikowa.
eee a moj lakiernik zmienial mi lotke :-) zapytam jak to robil
eee a moj lakiernik zmienial mi lotke :-) zapytam jak to robil
Ale odgrzales kotleta!
Ja w miedzyczasie kupilem pelna metalowa lotke za 100zl w kolorze nadwozia.
Nie warto sie w to paprac i lepiej kupic uzywke.
gorzej jak ktoś zmienia lakier jak Japan... :D Powodzenia Ziomuś ze zdejmowaniem :!: