Zobacz pełną wersję : Problem z podłączeniem wzmacniacza i tuby.. sony cdx gt20...
Witam... dzis zakupilem sobie radyjko do mojej hondzinki z 92 roku... ladnego soniacza cdx gt20.. wszystko ladnie piekna gra.. tyle ze.. mam wzmachol i tube.. a tam nie ma miejsca gdzie to podlaczyc... na moim starym radyjku.... blaupunkcie.. byla osobna wtyczka do wzmachola... jak moge pd tego soiacza podlaczyc wzmacniacz ?? i chcialbym przy tym nie rozlaczac zadnych glosnikkow... mam glosniki w drzwiach i na polce... prosze o pomoc...:)
caraudiosystem
03-06-09, 20:46
Interfejs umożliwiający podpięcie kabli RCA bo w GT 20 nie ma wyjść RCA ( stąd jego cena ) koszt takiego interfejsa to 25 zł. Mówię o markowym produkcie a nie o chińskiej tandecie która tłumi o 40 % sygnał.
a gdzie moge dostac taki interfejs ?? na allegro cos takiego bedzie ?? czy moze w normalnym sklepie z audio tez cos takiego dostane ??
No i zakupilem ten konwerter.. i wszystko powinno grac.. lecz... zeby podlaczyc wzmachol musze go podpiac gdzies.. a gdy podlaczam go pod wolne miejsce w kostce.. to mi sie bezpiecznik pod maska przepala... ten odpowiedzialny za radio... i (_|_)... gdzie mam podlaczyc ten wzmachol zeby mi bezpiecznik nie spalal sie ?? przypomne ze mam radio sony cdx gt20... prosze o pomoc...
wzmacniacz zasilamy bezpośrednio z akumulatora przez bezpiecznik umieszczony ok. 30cm (a już na pewno przed pierwszą metalową przegrodąod akumulatora na "dodatnim kablu" - mierząc oczywiście po kablu.
nie jarze ;/ czyli musze bezposrednio do akumulatora ?? ale jak beziecznik 30 cm ?? mozesz mi to jakos rozrysowac ??
http://www.tuningcup.cz/typo3temp/GB/adbc67786c.jpg
caraudiosystem
05-06-09, 19:41
Konwerter podpinasz kolego pod tylne głośniki, plus do plusa, minus do minusa, dodatkowo czarny kabel do masy. Z tyłu konwertera wsadzasz kable RCA regulujesz dwoma potencjometrami od czoła i "wio".
No dobra... ale gdzie podpinam zasilanie wzmachola ?? bo reszte zrobilem.. i wszystko dziala.. tylko gdzie moge pdpiac zasilanie tego wzmacniacza ?? bo pd radio chyba nie.. bo nie mam takiej opcji i wolnej wtyczki..
caraudiosystem
14-06-09, 20:44
Wzmachol :
"Plus" pod biegun dodatni do akkumulatora, nie zapominając o bezpieczniku max 40 cm od źródła zasilania
"Minus" pod karoserię, nie zapominając o dokładnym przeczyszczeniu, oczyszczeniu miejsca styku z lakieru
"Remote" poprzez kabel w RCA lub dodatkowy do niebieskiego w radiu.