Zobacz pełną wersję : Klimatyzacja... nie slychac sssss.
Zrobilo sie cieplej, sprezarka sie wlacza (slychac sprzeglo elektromagnetyczne), ale charakterystycznego sssss spod schowka nie slychac. Czy to znaczy, ze to ubytek cisnienia w ukladzie ? Jest to mozliwe, bo podczas ladowania klimy rok temu mialem maly przeciek na jakims kolanku i serwisant mi powiedzial, ze za rok zobaczymy czy ujdzie. Do jesieni wszystko dzialalo i zima wlaczala mi sie tylko sprezarka i po paru sekundach cisza. Moze jednak jeszcze za zimno jest (okolo 6-7 stopni bylo jak sprawdzalem).
Czy to na pewno w tym przypadku ubytek w ukladzie czy moze byc cos jeszcze jednak ... ?
Stawiam na ubytek w ukladzie.Najleprze do sprawdzenia domowo szczelnosci jest mydlo z woda.Lejesz po rurkach i tam gdzie leci zaczyna sie pienic.Ja tak sprawdzilem i uszczelnilem sobie uklad samemu.Pozniej 100zl nabicie i wszystko.
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=10388 :?
ppm772:Nie za bardzo rozumiem co mialby znaczyc ten odnosnik. Przeciez mam w swoim podpisie wpisane wszystko o swoim aucie... :?
Przeciez mam w swoim podpisie wpisane wszystko o swoim aucie
a czy tam ktos prosi o pisanie w profilu jakie auto ???
W tytule tematu napisz jakie auto, wtedy uzywajac kiedys opcji szukaj bedzie latwiej cos znalezc, o jaki rodzaj nadwozia, albo silnika chodzi
więc zmień temat zgodnie z prośba moją i tłumaczeniem LIO, albo niestety będzie trzeba go zamknąć :(
Ja nigdy nie miałem "sssss" spod schowka... Musze się wsłuchać, albo zacząć niepokoić.
Klima jednak dziala mimo tego, ze nie slychac sykniecia jak rok temu :)
Savage_Dark
09-11-07, 22:09
Najlepsze sprawdzenie szczelności w klimie czy jakimkolwiek obiegu to wyssanie całego powietrza z obiegu czyli zrobienie próżni :D Tata jest chłodniarzem więc coś o tym wiem :D Klimy tez robi :) // To tak na przyszłość :)