Zobacz pełną wersję : popsuty pilot
Nie wiem czy mam alarm, mam centralny i do niego pilot. Wg posrednika wystarczylo wymienic baterie, niestety mylil sie. Pilot nadal nie dziala, tzn nie wysyla sygnalu (nie swieci sie dioda). Pojezdzilem dzis troche w poszukiwaniu alarmowca, niestety uslyszalem to czego sie spodziewalem, jedyne co potrafili doradzic to kupno nowego alarmu.
Pytanie brzmi, czy tego sie faktycznie nie naprawia? A jesli naprawia to gdzie? Na pilocie widnieje logo VALEO, na kluczyku V, nie zdziwilbym sie gdyby byl to oryginalny hondowski
pozdr. 2kaii
bartolini55
03-04-06, 23:25
Mam ten sam problem - po zakupie auta wymienilem baterie w pilocie co mialo pomoc i nic centralny nie dziala (alarmu raczej nie ma bo ani syreny ani centralki nie znalazlem)
Dioda w pilocie hondowskim delikatnie i slabiutko miga po wcisnieciu przycisku
Moze ktos cos wie??
:x
no wlasnie mi nie miga nawet a centralny z kluczyka dziala. Mam tez taki czujnik przy lusterku, ktory wyglada na fabryczny wiec pomyslalem ze moze od alarmu
Hmm.. :/ Jezeli nie uda Ci sie odszukac schematu alarmu, to mzoe byc problem.. Ja mam jakis krzakowaty alarm Fighter i normalnie mozna dokupic pilota za 20zl i zaprogramowac go do alarmu, ktory juz mam, tylko trzeba znalezc ten magiczny guziczek sterujacy :/
Troche już po czasie, ale sprobój rozebrać pilota, wylutuj stare diody nadawcze(u mnie były dwie, wyglądają jak zwykłe diody tylko że nie świecą) i wlutuj nowe (kosztuja grosze). U mnie pomogło. Mam oryginalny centr zamek. pozdro