Zobacz pełną wersję : Czy w civic VI 5D klimatyzacja musi długo działać by zaczęła chłodzić?
Czy w civic VI 5D klimatyzacja musi długo działać by zaczęła chłodzić?
U mnie działa, wręcz od razu :E Nie upływa jakis znaczny czas, który odczuwam od włączenia A/C do płynięcia zimneog powietrza... :P
Temperatura spada podczasa kilku minut od uruchomienia. Od pierwszych 5 sekund powinno byc chlodniej, ale wlasciwa temperatura robocza bedzie za jakis czas. Bynajmniej u mnie.
U mnie działa praktycznie od momentu włączenia.
Tak samo u mnie, chwilka i już jest zimnoo :)
U mnie jest podobnie, odrazu dmucha zimnym powietrzem z nawiewów.
I od razu pewnie daje 7 stopni.
U mnie po włączeniu klimy też w zasadzie od razu leci chłodne powietrze z nawiewów.
milosh_one
04-06-09, 20:55
A u mnie roznie, zalezy od temp otoczenia. Jak jest grubo nagrzane od slonca w srodku, to zanim sie klima ogarnie mija troche czasu.
A u mnie roznie, zalezy od temp otoczenia. Jak jest grubo nagrzane od slonca w srodku, to zanim sie klima ogarnie mija troche czasu.
Dlatego najpierw lepiej wnętrze przewietrzyć (otworzyć wszytkie okna i przejechać z 2 km ).
U mnie wsumie to chłodzi, ale 7 st to z tego co pamiętam nie dobiła... ok 10 chyba jest, (lepiej chłodzi na wyższych obrotach) - kopmresor czy tam osuszacz podobno musiałbym wymienić