PDA

Zobacz pełną wersję : Podciśnienie dziwna sprawa jak dla mnie

warior
01-06-09, 19:40
wywalało mi błąd nr 4 ( cos z podciśnieniem bodajze) no i pomyslalem sobie ze przeczyszcze wszystkie przewody i zdejmując przewód nr 17 który idzie do kolektora ( nie wiem z czym się łączy dalej) ,natknęłem sie na metalową kulkę widocznie celowo wstawioną bo jak ją usunełem silnik na ssaniu łapał obroty 2-4tys obrotow, gdy zatykałem wszystko było ok...i prosze o opinie o co w tym wszystkim chodzi czy tak musi byc??...kiedys byłem na regulacji gaźnika bo na ssaniu strasznie łapał wysokie obroty i ciekawi mnie czy pan gaźnikowiec nie poszedl na łatwizne i czy to nie jego robota...

DjMariush
01-06-09, 20:18
Hmmm, z tymi wezykami to róznie bywa. Ja jak kupilem hanke to juz na oko widzialem,ze brakuje jednego wezyka. Looknalem w manual i faktycznie. Hanka spoko chodzila, obroty prawidlowe miala,ale palila jak smok. Zalozylem brakujacy wezyk i obroty spadly do 200 i ledwo co silnik nie gasl. Pomogl dopiero reset i wszytsko sie unormowalo:)

Opowiem jeszcze jaka mialem przygode z wczesniejszym autem. Fiatem CC 704 z japonskim gaznikiem Aisana:D
Jak to bylo made in Japan to ja jestem ksiedzem:D Niezly szmelc:D Ogolnie wymieniajac wezyki od podcisnienia w samym gazniku, weszlo tam 3,5m:D:D:D Niezle co? Po wymianie w sumie pomoglo troche. Przed wymiana auto gaslo przed kazdym rondem,skrzyzowaniem, STOPEM,pasami, swiatlami, brama wjazdowa... Ehhh stare czasy, I Love My Honda :D

yautja
01-06-09, 20:28
Oryginalnie nie ma żadnych kulek. Pewnie została tam włożona, żeby wężyk zatkać. Wyreguluj ssanie bez tej kulki i zobacz, jak będzie.