masterfx
01-06-09, 15:46
Witam,
mam takie pytanie
znalazłem tanie zamienniki na dwóch stronach do mojej hanki - civic EJ9 1996 r. prod Jp
www.czesci24.pl i www.moto-portal.pl/sklep
Konkretnie chodzi mi o maske (ok 300zł), zderzak (107zł), pas przedni (164zł) i błotnik (ok 70 zł) IMO ceny atrakcyjne :)
Jak na razie mam opinie jednego blacharza który twierdzi ze te tanie zamienniki to podróbki, mają niską jakość i często nie pasują... :rolleyes:
Czy ktoś miał już doświadczenie, warto kupić czy lepiej szukać używek?
Obdzwoniłem kilku szpejarzy od hond (wieliczka, węgrzce, michałowice) i wychodzi na to że używki wyjdą ze 2 razy drożej :(
Znacie jeszcze jakieś składy z częściami w okolicach Krakowa?
Szukam też dobrego - dokładnego i nie ździercy - blacharza najlepiej niedaleko Skawiny (ew. Krakowa).
Jak myślicie ile mogłaby kosztować robocizna polegająca na:
- wymianie pasa przedniego na nowy (odcięcie starego i wspawanie nowego)
- wymianie i pomalowanie maski, zderzaka i błotnika
- pociągnięcie podłużnicy (jest lekko wgniecona z czoła)
czy 1500 zł to dużo?
Pozdrawiam!
mam takie pytanie
znalazłem tanie zamienniki na dwóch stronach do mojej hanki - civic EJ9 1996 r. prod Jp
www.czesci24.pl i www.moto-portal.pl/sklep
Konkretnie chodzi mi o maske (ok 300zł), zderzak (107zł), pas przedni (164zł) i błotnik (ok 70 zł) IMO ceny atrakcyjne :)
Jak na razie mam opinie jednego blacharza który twierdzi ze te tanie zamienniki to podróbki, mają niską jakość i często nie pasują... :rolleyes:
Czy ktoś miał już doświadczenie, warto kupić czy lepiej szukać używek?
Obdzwoniłem kilku szpejarzy od hond (wieliczka, węgrzce, michałowice) i wychodzi na to że używki wyjdą ze 2 razy drożej :(
Znacie jeszcze jakieś składy z częściami w okolicach Krakowa?
Szukam też dobrego - dokładnego i nie ździercy - blacharza najlepiej niedaleko Skawiny (ew. Krakowa).
Jak myślicie ile mogłaby kosztować robocizna polegająca na:
- wymianie pasa przedniego na nowy (odcięcie starego i wspawanie nowego)
- wymianie i pomalowanie maski, zderzaka i błotnika
- pociągnięcie podłużnicy (jest lekko wgniecona z czoła)
czy 1500 zł to dużo?
Pozdrawiam!