Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : woda w bagazniku : /

raceboarder
28-03-06, 18:27
Problem wyglada tak :

jak sa obfite opady deszczu w w bagazniku pojawia sie woda : / Co zrobic ? raczej nie jest to uszczelka klapy bagaznika bo wydaje mi sie ze cieknie z okolic tylnych słupkow ...

:(

auto: honda civic V gen 92-95 EG4

Piotrek Klag
28-03-06, 18:49
Problem wyglada tak :

jak sa obfite opady deszczu w w bagazniku pojawia sie woda : / Co zrobic ? raczej nie jest to uszczelka klapy bagaznika bo wydaje mi sie ze cieknie z okolic tylnych słupkow ...

:(

to może byc wszystko - ja z woda walcze od 3 miesięcy... a opisze jak mi sie uda

cihy
28-03-06, 19:00
napisz coś wiecej, w jakim stanie są uszczelki? automoże było walone w tył? masz gaz?

bencol
28-03-06, 19:50
mam podobny problem.W mojej 4g uszczelka jest ok. a woda chyba dostaje sie przez lewe światło.uszczelka jest juz sparciała i to chyba ona przepuszcz H2O do kufra.jak podkleiłem uszczelke silikonem to mialem spokój na jakiś miesiąc ,ale wczoraj zauwazyłem ponownie wode w bagazniku.albo silikon puscil,albo to inne miejsce jest nieszczelne.jestem w kropce.jak cos wymyslicie to dajcie cynk.pozdro

Furious
28-03-06, 21:09
Co tu myslec?? Trzeba znalezc przeciek i go usunąć... siadasz w bagazniku a ktos inny niech leje wode z tyłu i juz...
U mnie np. przeciekala uszczelka przy lampie... u Ciebie moze byc cos innego

raceboarder
28-03-06, 22:00
jak przestaie padac rozbiore auto i znajde wyciek . kiedys myslałem ze to uszczelka /szyby tylnej.../ dałem silicon i było okprzez jakis czas ... ale teaz cieknie - co widac - po tylnym słupku i trohe po nadkolu ...

mozliwe ze to ma cos wspolnego z szyber dziura ?! :x

Piotrek Klag
28-03-06, 22:51
jak przestaie padac rozbiore auto i znajde wyciek . kiedys myslałem ze to uszczelka /szyby tylnej.../ dałem silicon i było okprzez jakis czas ... ale teaz cieknie - co widac - po tylnym słupku i trohe po nadkolu ...

mozliwe ze to ma cos wspolnego z szyber dziura ?! :x
po kolei:

Z moich doświadczeń z kupe....

1. Malutka dziukra w blaszce nad nadkolem - ma ją masa ludzi.

2. Rozpite węże od szyberdachu po prawej/lewej stronie nad nadkolem.

3. Szyba źle osadzona lub klej przeżarty - twoim super pomysłerm czyli silikonem szybę tylko dobiłeś bo silikon ostro reagluje z klejem do szyb i go rozwala na amen i zaczyna wpierdzielać blache zatem gratuluje pomysłu...

4. Lampa tylna- nie uszczelnijace silikonem! tylko masą uszczelaniajacą.

5. Inne miejsca na styku blach.

raceboarder
28-03-06, 23:18
weze od szyber dahu posprawdzałęm w pierwszej kolejności ,a lampy nie ruszałem , sylikon pod uszczelke poszedł , a teraz jest wyczyszczone wszystko ,bo auto było u lakiernika ....

Piotrek Klag
28-03-06, 23:31
weze od szyber dahu posprawdzałęm w pierwszej kolejności ,a lampy nie ruszałem , sylikon pod uszczelke poszedł , a teraz jest wyczyszczone wszystko ,bo auto było u lakiernika ....
jaki silikon ?

Uszczelka(szyby tylnej) przymanjmniej u mnie(EJ2 i każde inne kupe) jest tylko ozdobna do ściagania i nic nie uszczelnia tylko robi jako maskownica. To klej ma uszczelniać układ szyba - blacha.

a to że nie ruszałeś lampt to nic nie znaczy...

Mój sposób - wywal wszystko co sie da z bagażnika a przede wszystkim wyściólke całą.

Poobkładaj go ręcznikami papierwoymi i postaw na deszu.

Otórz klape i patrz po czym leci - najlepszy sposób bo zamyknie w bagażniku czasem gówno ci da.

Dominic
29-03-06, 08:19
miałem podobnt problem w 6gen ej9 woda w bagazniku po lewej stronie. tez myslalem ze cieknie jakos po slupku ale nie..... poprawienie takiej plastikowej nakładkiw lewym nadkolu pomogło i wody nie ma a jeśli juz sie pojawi to są jej znikome ilości, musze to jeszcze czymś uszczelnić...ten plastik to takie coś co maskuje łączenie błotnika tylnego z nadkolem, nie mam zadnego zdjęcia więc trudno mi wytlumaczyc o co chodzi...

boomer
29-03-06, 10:27
Bylo juz o tym szukac w archiwum!

woodie
29-03-06, 13:00
Ekstremalne. Wywiercć otwór w najniższym punkcie. zaślepić korkiem. Wodę zlewać codziennie w deszczowe dni :D

boomer
29-03-06, 13:27
No ten pomysl jest najepszy, proponowalbym jeszcze jakies sitko zeby sie nie zapchalo, sitko oczyszczac raz na tydzien

driven22
30-03-06, 10:39
W moim Civicku też stawiałem na cuda wianki - a okazało się że na boku w dolnej części bagażnika jest biała kosteczka/zapinka która służy do przytrzymywania zderzaka (jakoś tak to wymyślili, że wchodzi z zewnątrz do środka) Wystarczyło wyjąć, sprawdzić uszczeleczkę która jest pod tą kostką i po ptokach :) A ile konewek wody wylałem żeby to zlokalizowac to poezja. Jak lałem po szybie to niby nie ciekło, po rantach też nie a jak padało to woda w bagarku. Przez przypadek zacząłem lać od góry po zderzaku na boku i moment garść wody w środku. Powodzenia :)

ppm702
30-03-06, 12:19
woda, nie woda - popraw http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=10388 :?

nowynowy
15-03-09, 18:11
witam. podczepiam sie pod temat. mam podobny problem. woda w bagażniku. doszedłem do tego skad cieknie dopiero jak mi osoby siedzace na tylnej kanapie marudziły ze tyłki mokre mają. i racja, cała kanapa mokra, podłoga bagażnika też, w kole zapasowym kilka cm wody. zlokalizowaalem mala struzke wody z zaslepki prawego reflektora, wiec zabralem sie do rozbiórki i zlokalizowania przecieku. wyjalem kanape, zdjalem boczki (te plastikowe), zdjalem kawalek tapicerki z okolic bocznej szyby. po sladach wody odchylilem rowniez prawa tylna czesc podsufitki... i tu sie zaczelo.

prawa krawedz podsufitki mokra jak gn.. kapalo to dalej po prawym boczku przy tylnej szybie, dalej pod plastikami, przez zaslepke reflektora, wchlanialo sie to w nakrycie tej dykty zakrywajascej kolo, dalej pod kanape, a kanapa to wchlanela, dodam ze grzybiczny pleśniowy nalot mnie nie zdziwil w tym miejscu,

co zrobilem? wysuszyłem kanape, rozebranym autem podjechałem na myjke, kumpla zamknalem w bagazniku i patrzył skad cieknie. a wiec. jak polewalem myjka cisnieniowa w okolicah szyberdachu i tylnej klapy to lecialo tak jakbym kran odkrecił. lecialo z nad tylnego słupka,

i teraz mam pytanie, w jaki sposob i co uszczelnic? wymienic uszczelke szyberdachu? mam podejzenie co do takiej gumowej uszczelki w ktorej jakis kabel idzie, nie mam pojecia co to. help pomocyy.

dodam ze auto to Vgen 3d 94r.